1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARA PARA SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR!
KARA PARA SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR!

KARA PARA SORUŞTURMASI GENİŞLİYOR!

Kara para soruşturması genişliyor!

A+A-

Ülkede yabancı uyruklu kişilerin banka hesaplarına yüksek meblağlı havaleler yaparak kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan zanlı Esad Gülnaz ve Lanre David Uladınje’den sonra olayla bağlantılı olduğu iddia edilen Hasan Hüseyin Dokumacı da dün yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede açıklama yapan polis, zanlıların tasarruflarında çok sayıda banka defteri, banka dekontu ve sim kartları ele geçirildiğini belirterek tüm zanlılar hakkında soruşturma maksatlı dört gün tutukluluk emri temin etti.

Abbas ELMAS

Yabancı uyruklu kişilerin banka hesaplarına yüksek meblağlı paralar havale ederek kara para akladıkları iddia edilen zanlı Hasan Hüseyin Dokumacı, Esad Gülnaz ve Lanre David Uladınje dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak haklarında soruşturma maksatlı dört gün tutukluluk emri alındı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Şube’de görevli polis memuru Yahya Suiçmez, 13 Eylül 2013 tarihinde Hukuk Dairesi tarafından verilen bir direktifte zanlı Hasan Hüseyin Dokumacı’nın banka hesaplarına yüksek meblağlı havaleler yapıldığı bilgisi alındığını ve kara para aklama şüphesiyle soruşturma başlatıldığını söyledi.

Zanlı Hasan Hüseyin Dokumacı adına bir bankaya yatırılan 45 bin Dolar’ın Efendioğlu Mermer Şirketi’ne gitmesi gerekirken zanlının hesabına yatırıldığının tespit edildiğini belirten polis memuru Suiçmez, zanlı Esad Gülnaz’ın banka hesabına ise ismini mahkemede söyleyemeyeceği birçok kişi tarafından yüksek meblağlı havaleler yapıldığını tespit ettiklerini ve olayla bağlantılı birçok banka dekontunu ele geçirildiğini kaydetti.

Yahya Suiçmez, zanlı Lanre David Uladınje’nin evinde yapılan aramada birçok banka hesap defteri, çok sayıda GSM operatörlerine ait sim kartları ve banka dekontları bulunarak emare olarak alındığını ifade eden Suiçmez, zanlının KKTC’ye 50 bin STG parayla giriş yaptığını ve bununla ilgili de Para Kambiyo Yasası uyarınca soruşturma başlatıldığını belirtti.

Yahya Suiçmez, soruşturmanın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle bankalarda gerekli incelemelerin yapılamadığını kaydederek, zanlıların serbest kalması halinde yürütülen soruşturmaya olumsuz etki yaratabileceklerini belirtti ve tüm zanlıların da dört gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlı avukatlarının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Fadıl Aksoy, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından tüm zanlıların dört gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.