1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARA PARAYI AKLAMA TEŞEBBÜSÜ DUVARA TOSLADI!
KARA PARAYI AKLAMA TEŞEBBÜSÜ DUVARA TOSLADI!

KARA PARAYI AKLAMA TEŞEBBÜSÜ DUVARA TOSLADI!

Girne’de kara para aklama girişiminde bulundukları iddiasıyla 4 kişi tutuklandı

A+A-

Yeni Bakış'tan Evrim Kamalı'nın haberine göre; Girne’de suç gelirlerinin aklanması için gizli ittifak kurdukları iddiasıyla tutuklanan 4 kişi mahkemeye çıkarıldı. Kıbrıslı Türk Müzisyen Genco Ecer, Ahmet Saldan, Emre Doyan ve Zamig Zeynalov, suç gelirlerinin aklanması ve suç gelirleri aklanması için gizli ittifak 
suçlaması ile mahkemeye çıkarıldı.

Polis bulguları aktardı
Polis memuru Mustafa Özmüezzin, zanlıların KKTC üzerinden 2 milyon euro parayı aklamak için anlaştıklarını söyledi. 
Polis, olayın 12 Aralık tarihinde Ahmet Saldan’ın polise parasının çalındığına dair yaptığı şikayetle ortaya çıktığını belirtti. 
Polis, Saldan’ın ifadesinde Almanya’daki şirketin temsilcisine teminat olarak 110 bin euro verdiklerini, söz konusu şahsın parayı çaldığını ancak anlaşmanın yapılmadığını anlattığını 
söyledi.

Kara para aklama
Polis, bunun üzerine yapılan soruşturmada olayın kara para aklama meselesi olduğunun tespit edildiğini aktardı. 
Zanlı Emre Doyan ve Zamig Zeynalov’un ifadelerinde Ahmet Saldan’a ait bir arazi olduğu, Almanya’daki şirketin arsayı satın almış gibi gösterileceği, anlaşmaya fesih maddesi konulacağını, böylelikle satış bedeli olarak KKTC’ye aktarılan 2 milyon euro paranın yüzde 65’inin geri gönderileceğini, yüzde 45’ini ise Saldan’ın alıp kendilerine de komisyon vereceklerini söylediklerini anlattı.

Saldan adına 1 milyon 890 Euro’luk  hesap tespit edildi
Polis memuru, Mustafa Özmüezzin telefon yazışmalarında İstanbul Ümraniye Vakıf Bank şubesinden Güzelyurt Ziraat Bankası’na zanlı Ahmet Saldan adına Bir Milyon 890 Euro hesap cvsi tespit edildiğini belirtti. 

Başaramadılar
Yürütülen soruşturmada, böyle bir paranın transfer veya yatırım olmadığını ifade eden polis, zanlıların KKTC’ye kara para aklama teşebbüsünde bulunduklarını ancak yakalandıklarını söyledi.

İnterpole yazı yazıldı
Polis memuru, söz konusu Alman Şirketin faaliyette olup olmadığının araştırılması için Interpol’e yazı yazıldığını kaydetti. Polis soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlıların etki edemeyeceğini belirterek, teminat talep etti.

Teminata bağlandılar
Mahkeme Ahmet Saldan, Genco Ecer ve Zamig Zeynalov’un 20 bin TL nakit yatırmasına, her biri için 200’er bin TL kefalet senedi imzalanmasına, zanlı Emre Doyan için ise bir kişinin 200 bin TL kefalet senedi imza etmesine karar verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.