1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAAĞAÇ KÖYÜ SEKİZ AYDIR TELEFONSUZ!
KARAAĞAÇ KÖYÜ SEKİZ AYDIR TELEFONSUZ!

KARAAĞAÇ KÖYÜ SEKİZ AYDIR TELEFONSUZ!

Karaağaç köyü sekiz aydır telefonsuz!

A+A-

Karaağaç Köyü’nde telefon hatları neredeyse bir yıldır çalışmıyor…

Karaağaç Köyü’nde 8 aydır telefonlar çalışmıyor… Yetkililer köye giden telefon hatlarının kasti olarak kesildiği şüphesi üzerinde de dururken; kesik olan kabloların tüm bunlara ek olarak su aldığı ve tamiri için çalışmaların sürdüğü belirtiliyor…

Karaağaç Köyü Muhtarı Yılmaz Uzmaner, Kıbrıs Postası’ndan Nazife Abidin'in haberine göre, köy sakinlerinin aylardır yaşanan bu mağduriyetten dolayı tepkili olduklarını, sorunun giderilmesi için gitmedikleri yer kalmadığını, yetkililerin acilen bu sorunu çözmeleri gerektiğini ifade etti.

Köy muhtarı Uzmaner, köy halkına telefon hizmeti verilmediği halde maktu ücret alındığını söylerken, Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Doğan Şah, birçok kişinin maktu ücret ödememek için hattını iptal ettiğini kaydetti. Şah, “Kesik yer su aldı. Arızanın giderilmesi için çalışmalar sürüyor, bir hafta daha zaman alacak” dedi.

 

Karaağaç Köyü’nde yaklaşık 8 aydır telefonlar çalışmıyor. Köye giden telefon hatlarının bir yerden kesildiğini tespit eden yetkililer, kesik olan kablonun su aldığını, kabloların tamir edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtiyor.

Karaağaç Köyü Muhtarı Yılmaz Uzmaner Kıbrıs Postası’na yaptığı açıklamada, köyde yaklaşık 8 aydır telefonların çalışmadığını ifade ederek, bazı kaploların kopması sonucu köyün iletişimsiz kaldığını söyledi. Uzmaner, köye yer altından kablo döşendiğini, ilgili kişilerin yeni model santrallerin pahalı olmasından dolayı temin edilmesinin şu an mümkün olmadığı açıklaması yaptıklarını söyledi. Uzmaner, yeni model santral temin edilene kadar havai kaploların takılmasını istediklerini ifade ederek, neden bu gecikmenin yaşandığına anlam veremediklerini anlattı. Uzmaner, Ulaştırma Bakanlığı ve Telekomünikasyon Dairesi’ne dilekçe verdiğini, konunun herkesin bilgisi dahilinde olduğunu kaydetti.

Uzmaner: “Vatandaş tepkili”

Yetkililerin acilen bu sorunu çözmeleri gerektiğini dile getiren Uzmaner, köy sakinlerinin bu duruma çok tepkili olduklarını, bir sonraki milletvekilliği seçimlerini boykot etmeyi dahi düşündüklerini belirtti. Uzmaner, “Taş döneminde bile bunlar yaşanmaz. Köyümüzde cep telefonu kullanmayı bilmeyen yaşlı insanlar var. Bu durumdan çok rahatsız. Gitmediğimiz yer kalmadı. Köy halkımızdan hizmet verilmediği halde maktu ücret alınıyor. Çoğunun ödemediği biliyorum” şeklinde konuştu.

Şah: “Kabloların kesildiğini tespit ettik”

Telekomünikasyon Dairesi Müdürü Doğan Şah, göreve geldikten sonra olaydan haberdar olduğunu, arızanın üzerine düşerek müdahale ettiklerini belirtti. Şah, Lefkoşa yeraltı ekibinin bilgisinde olduğunu, ormanın içinde bulunan kablonun bir yerden kesildiğinin tespit edildiğini, kasti yapılıp yapılmadığının araştırıldığını söyledi.

Şah, havai hat fiberoptik kabloların fayda getirmediğini bildikleri halde kabloların yer altına çekildiğini anlattı.

Arızanın giderilmesi bir hafta daha alacak”

Yeni model santrallerin şu anda ellerinde olmadığını ifade eden Şah, bu sistemin kurulmasını şimdilik askıya aldıklarını belirtti. Şah, kesik olan kablonun su aldığını belirterek, havai kabloların tamir edilmesi için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Şah, arızanın giderilmesi için bir hafta daha zamana ihtiyaç olduğunu belirtti. Vatandaşların maktu ücreti ödemekten rahatsız olduklarını anlatan Şah, birçok kişinin hattını iptal ettiğini kaydetti.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.