1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARABÖCEK TEMİNATA BAĞLANDI
KARABÖCEK TEMİNATA BAĞLANDI

KARABÖCEK TEMİNATA BAĞLANDI

Diğer kardeşinin aracıyla kaçmıştı;

A+A-

 

Luricina köyünde 10 Ekim tarihinde gece yarısı meydana gelen “Kanunsuz Ateşli Silah Tasarrufu, Taşıma, Kanunsuz Patlayıcı Madde Tasarruf Taşıma, Meskûn Mahalde Ateş Açma Ve Kasti Hasar” suçundan methaldar olan zanlı İsmail Karaböcek teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Akıncılar Polis Karakolunda görevli polis memuru Şit Güneş, olayla ilgili bulguları aktardı. Güneş, huzurda bulunan zanlı İsmail Karaböcek’in 10 Ekim tarihinde, saat 23.30 sıralarında, Akıncılar köyünde bulunan Atatürk Caddesi'nde, aralarında özel konulardan dolayı anlaşmazlık bulunan kardeşi Veli Karaböcek'e ait KD 412 plakalı van araca, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu av tüfeği ile dört el ateş açması sonucu aracı hasara uğrattığını söyledi. 
 
Diğer kardeşinin aracıyla kaçtı

 

Güneş, zanlının olayın akabinde diğer kardeşi olan ve üzerinde anahtarları olan Bekir Karaböcek’e ait aracı izinsiz alarak, kaçtığını ve Gaziler köyü çıkışında yakalandığını ifade etti. Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını av tüfeğinin zanlı adına kayıtlı olduğunu belirten Güneş, ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
 
Yargıç Meltem Dündar zanlı aleyhinde verilen şahadeti değerlendirerek ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 15 günde bir en yakın polis karakoluna giderek ispati vücut etmesi ayrıca KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 50’şer bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.
 
Haberal Kıbrıslı
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.