1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARACA, BRTK ÇALIŞANLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ
KARACA, BRTK ÇALIŞANLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

KARACA, BRTK ÇALIŞANLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasına “Gazeteciler ile her zaman dost olmak lazım” diyerek başladı;

A+A-

EROĞLU: “BRTK YASA TASARISI 4-5 KERE GÖZDEN GEÇİRİLDİ OLGUNLAŞTI... SÜRATLE MECLİS’TEN GEÇİRİLMELİ”

“GAZETECİLERLE HER ZAMAN DOST OLMAK LAZIM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, BRTK Yasa Tasarısı’nın 4-5 kere gözden geçirildiğini ve olgunlaştığını belirterek, Meclis’ten süratle geçmesiyle kurumdaki sıkıntıları ortadan kalkacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti Gazeteciler Federasyonu heyetini kabul etti.

TC Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca’nın başkanlık ettiği heyete, Haber Kameramanları Birliği Başkanı Tamer Atagül, Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akay Cemal ve bazı yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Birinci Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Birinci de kabulde hazır bulundu.

KARACA, BRTK ÇALIŞANLARI İÇİN DESTEK İSTEDİ

TC Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca kabulde yaptığı konuşmada, Genç TV’nin 17. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için davetli olarak KKTC’de bulunduklarını söyledi.

Karaca, Federasyon olarak son yaptıkları genel kurulda KKTC’den Haber Kameramanları Birliği ve Dış Basın Birliği’nin yanı sıra Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’ni de federasyona üye aldıklarını ifade etti.

Bu sabah Başbakanlık önünde kurulan BRTK çalışanlarının çadırını da ziyaret ettiklerini kaydeden Karaca, BRTK çalışanlarına toplu iş sözleşmesi hakkı verilmemesinin üzücü olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı’ndan bu konuda destek istedi.

EROĞLU: “GAZETECİLERLE HER ZAMAN DOST OLMAK LAZIM”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasına “Gazeteciler ile her zaman dost olmak lazım” diyerek başladı.

First FM ve Genç TV’nin kurulduğu günü hatırladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu,  gazeteciliğin herkesin zannettiği gibi kolay olmadığını, yatırım yapanlar için daha da zor olduğunu söyledi.

Eroğlu, “Önemli olan halkın sesini duyurmak” dedi.

“ÇADIR EYLEMİ HOŞ KARŞILANMAMASINA RAĞMEN GEREKÇELERİ HAKLI”

BRTK çadır eyleminin hoş karşılanmamasına rağmen, gerekçelerinin haklı olduğunu kaydeden Eroğlu, BRTK Yasa Tasarısı’nın Meclis Genel Kurulu’na kadar gelmişken geri çekildiğini hatırlattı.

Bu yasanın süratle geçirilmesi ile sorunların çözümlenebileceğini ifade eden Eroğlu, BRTK Yasa Tasarısı’nın Başbakanlığı döneminde hazırlanmaya başladığını belirtti.

Başbakan ile yaptığı rutin görüşmelerde BRTK Yasa Tasarısı konusunun da gündeme geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, tasarının 4-5 defa gözden geçirildiğini ve olgunlaştığını söyledi.

“EN ZOR GÜNLERDE SESİMİZİ DUYURMUŞ MİLLİ BİR KURUM”

“BRTK en zor günlerde Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurmuş milli bir kurum” diyen Eroğlu, yasanın geçmesiyle kurumdaki huzursuzlukların ortadan kalkacağına inandığını söyledi.

“KIBRIS KONUSU ARKA SAYFAYA DÜŞÜNCE...”

Kıbrıs konusu TC basınında arka sayfalara düştüğünde vatandaşların “ne oluyor” diye endişelenmeye başladığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs konusunda TC basınına büyük görevler düştüğünü, bu konuda kalemlerini ne kadar canlı tutarlarsa kendilerinin de müzakere masasında o kadar rahat olacağını kaydetti.

Kabulde, Federasyon üyeleri Cumhurbaşkanı Eroğlu’na hediyeler de sundu.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.