1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KARALAMA KAMPANYALARI AMACINA ULAŞMAYACAK. HALKIMIZ BİZİ TANIYOR”
“KARALAMA KAMPANYALARI AMACINA ULAŞMAYACAK. HALKIMIZ BİZİ TANIYOR”

“KARALAMA KAMPANYALARI AMACINA ULAŞMAYACAK. HALKIMIZ BİZİ TANIYOR”

“KARALAMA KAMPANYALARI AMACINA ULAŞMAYACAK. HALKIMIZ BİZİ TANIYOR”

A+A-

BAĞIMSIZ CUMHURBAŞKANI ADAYI AKINCI: “KARALAMA KAMPANYALARI AMACINA ULAŞMAYACAK. HALKIMIZ BİZİ TANIYOR”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kendisine karşı “eleştiri” adı altında “karalama kampanyasına” sığınanların amacına ulaşamayacaklarını söyledi. Akıncı, “Halkımız bizi tanıyor, bunlara itibar etmez” dedi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın basın bürosundan verilen bilgiye göre, Akıncı dün Genç TV’de yayımlanan bir programa katıldı. Akıncı, resmi adaylık başvurusunun ardından katıldığı ilk programda, adaylık başvurusunu “sürecin yeni bir aşaması” olarak tanımladı.

Yeni Kıbrıs Partisi Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran’ın kendisine yönelik eleştirileri hakkındaki soruları yanıtlayan Akıncı, “bu bir eleştiri mi çamur atma mı?” diye sordu ve eleştirinin daha iyiye daha güzele götürmek adına yapılan değerlendirme olabileceğini vurguladı.

Akıncı, eleştirinin geçmişe yönelik olması durumunda ise düzeyi ve temelinin sağlam tutulması gerektiğini belirterek, Durduran’ın iddialarını yanıtlayan ve o yıllarda yaptığı icraatları anlatan Akıncı,  şöyle devam etti:

“Sol gevezelik kolaydır. Oturur ağzınıza geleni söylersiniz, başkalarının yaptığını küçümsersiniz, sadece kendi düşüncelerinizin doğru olduğunu varsayar, ülkenin en büyük, en ilerici, en devrimci, en solcu kişisini kendiniz sanır, başkalarının yaptığını hor görür küçümsemeye çalışırsınız ama halk küçümsemez. Halk kendisine verileni görür, anlar, takdir eder.” Akıncı, “Kırgın mısınız?” sorusuna ise “Kırgın değil üzgünüm” yanıtını verdi.

Akıncı, üzgün olduğunu, bu “kin ve garezin” seçimi arifesinde gündeme getirildiğini, çünkü Mustafa Akıncı’nın bu seçimde şanslı olduğunu, halkın bunu gördüğünü, desteklediğini belirterek, bunların bunu engelleme çabası olduğunu kaydetti.

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk’in eleştirilerini de yanıtlayan Akıncı, “O da eski bir Belediye Başkanı. Halk onun dönemiyle bizimkini de elbette kıyaslar” dedi.

Durduran ile ilgili geçmişe yönelik açıklamalarda bulunan ve geçmişte yaşanan parti içi olayları anlatan Akıncı, bu konudaki açıklamaları mecbur bırakıldığı için yaptığını söyledi ve “İnsanların yüreğindeki bu kin ve nefret beni gerçekten üzdü” dedi.

Akıncı, şöyle devam etti:

“Bazı kişilerin çamur atarak söylediklerine düzeyli yanıt vermek zorundaydım ama geriye kalan 37 günümü geleceğe dönük siyasetimle ne yapabiliriz, onları anlatmaya devam edeceğim. Bu arkadaşlara da tavsiyem, geleceğe yönelik dağarcıklarında bir şey varsa onları ortaya koymalarıdır.”

Basın bürosu açıklamasında, programda, “Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) FIFA’ya yazısı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) ile kamuoyunda yükselen tepkiler ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın tepkiler nedeniyle Kıbrıs Türk halkı adına Türkiye’den özür dilemesiyle ortaya çıkan gelişmelerin” de gündeme geldiği belirtildi.

Akıncı bu konuda, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in Kıbrıs’ın kuzeyine gelişiyle birlikte yaşanan gelişmeleri anımsatarak, FIFA’ya gönderilen mektupla sadece KTFF değil, Kıbrıs Türk halkını rencide ettiklerini kaydetti.

Akıncı, “Bu tür davranışlar Kıbrıs Türk toplumunun haysiyeti meselesi haline geldi. Başbakan Yardımcısı, onuruyla oynanan kendi halkından özür dileyeceğine gidip Türkiye’den özür diliyor. Kurumlarımıza hükümet olarak sahip çıkmazsanız kim sahip çıkacak? Sonuçta halk sahip çıkacaktır ve çıktı da” dedi ve bu yönde kendisinin geçmişte yaşadığı olayları anlattı.

Öte yandan Akıncı dün Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı adaylık başvurusunun ardından Lefkoşa Surlar içinde gezerek yurttaşlarla sohbet etti, Posta Dairesi, Taşınmaz Mal Komisyonu ve Atatürk İlkokulu’nu ziyaret ederek, memur ve öğretmenlerle bir araya geldi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.