1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. "KARANLIĞIN GÖLGESİNDE”
"KARANLIĞIN GÖLGESİNDE”

"KARANLIĞIN GÖLGESİNDE”

Çağdaş Halk Dansları Derneği bünyesinde hayata geçirilen ve madde bağımlılığını konu alan “Karanlığın Gölgesi” adlı müzikal tiyatro Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilenecek.

A+A-

ÇAĞDAŞ HALK DANSLARI DERNEĞİ BÜNYESİNDE HAYATA GEÇİRİLEN VE MADDE BAĞIMLILIĞINI KONU ALAN “KARANLIĞIN GÖLGESİ” ADLI MÜZİKAL TİYATRO TÜRKİYE’NİN FARKLI ŞEHİRLERİNDE SERGİLENECEK

HASTUNÇ: “TÜRKİY’DE YAPILACAK 50 GÖSTERİMDE 70 BİN KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ. GÖSTERİLER KIBRIS TÜRK TURİZMİ’NE HİZMET VEREBİLECEK NİTELİKTEDİR”

Çağdaş Halk Dansları Derneği bünyesinde hayata geçirilen ve madde bağımlılığını konu alan “Karanlığın Gölgesi” adlı müzikal tiyatro Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilenecek.

Çağdaş Halk Dansları Derneği bünyesinde faaliyet gösteren “Dance of Cyprus” dans topluluğu, kuruluşu Türkiye’nin İzmir şehrinde bulunan İsabet Organizasyon Şirketi ile Karanlığın Gölgesi adlı oyunun 2013 - 2014 sezonunda Türkiye’de sergilenmesi için 50 gösterimlik bir anlaşma imzalandı.

Çağdaş Halk Dansları Derneği Başkanı ve Dance of Cyprus Genel Yönetmeni Tanju Hastunç bugün Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nde basın toplantısı düzenleyerek konuyla ilgili bilgi verdi.

Toplantıda İsabet Organizasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Efe, İsabet Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Özgür Özkök’ün yanı sıra dernek yetkililer ile Karanlığın Gölgesi adlı müzikal tiyatronun senaristlerinden Hasan Karaokçu yer aldı.

Basın toplantısında Dance of Cyprus ekibi de hazır bulundu.

“70 BİN KİŞİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ”

Tanju Hastunç, 7 perdeden oluşan ve 70 dakika süren “Karanlığın Gölgesi” adlı müzikal tiyatronun 4 Kasım’da Mersin’de oynayacağının bilgisini verdi.

Hastunç, oyunun 5 Kasım’da Hatay’da, 6 Kasım’da Adana’da, 7 Kasım’da Diyarbakır’da sahneleneceğini söyleyerek, “50 gösterimde yaklaşık 70 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Tanju Hastunç, 50 gösterinin yaklaşık 400 bin TL tutarında olduğunu, mali yükümlülüğün tümünün İsabet Organizasyon Şirketi’ne ait olduğunu söyledi.

“GÖSTERİLER KIBRIS TÜRK TURİZMİNE HİZMET VEREBİLECEK NİTELİKTE”

Gösterilerin Kıbrıs Türk turizmine hizmet verebilecek nitelikte olduğuna dikkat çeken Hastunç, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’tan destek talep ettiklerini ve bu konuda olumlu cevap aldıklarını dile getirdi.

Tanju Hastunç, söz konusu destek sayesinde oyun çıkışına kurulacak stantlarda el işleri ve tadımlık yiyecekleriyle Kıbrıs Türk kültürünün yansıtılabileceğini belirtti.

“GAZİMAĞUSA VE LEFKOŞA’DA DA SAHNELENECEK “

Tanju Hastunç oyunun Gazimağusa’da ve Lefkoşa Bedesten’de de sahne alacağını söyledi.

Hastunç, Karanlığın Gölgesi’nin Kasım ayının son haftasında Gazimağusa’da sahneleneceğini ifade ederek, Lefkoşa Bedesten’de sergilenecek gösterilere, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin sponsor olduğunu anlattı, Vakıflar İdaresi yönetimine katkılarından dolayı teşekkür etti.

“YOĞUN TEMPODA ÇALIŞIYORUZ”

50 gösterinin yapılabilmesi için önemli sorumluklar üstlendiklerini vurgulayan Tanju Hastunç, 25 kişilik ekibin yoğun tempoda çalıştığını söyledi.

Hastunç, ayrıca önümüzdeki 2 aylık süreçte, gerekli ön hazırlıkların yapılmasıyla, 10- 12 kişiden oluşacak Dans of Cyprus ekibinin, Karanlığın Gölgesi oyununu Türkiye’deki okullarda da sergileyeceğini, söz konusu küçük ekibin günde 2-3 kez sahneye çıkacağını söyledi.

“BİR EROİN BAĞIMLISI DA PROJEYE IŞIK TUTTU”

Karanlığın Gölgesi tiyatro oyunun hazırlanma sürecine de değinen Hastunç, oyunun 2007’de KKTC Başbakanlığı, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, farklı kurumların sponsorluğu ve kendi imkânları ile hazırlandığını, projenin o dönemlerde Kuzey Kıbrıs’ta 16 gösteri yaptığını anımsattı.

Oyunun uzun uğraşlar sonucunda hayata geçirildiğini söyleyen Tanju Hastunç, madde bağımlılığının evrensel bir sorun olduğuna dikkat çekerek, Karanlığın Gölgesi ile toplumsal farkındalık yaratmayı hedeflediklerini anlattı.

Oyunun senaristlerinden Hasan Karaokçu’nun projeye katkısına da dikkat çeken Hastunç, şu an hayatta olmayan bir eroin bağımlısının da deneyimleriyle projeye ışık tutuğunu dile getirdi.
 
Hastunç, “Yaptığımız tüm girişimlere rağmen, projeyi ileri bir noktaya taşıyamadık. Bugün ise 6 aylık bir çalışmanın sonunda önemli bir fırsat yakaladığımıza inanıyorum” dedi.

“EVRENSEL NİTELİKTE BİR PROJE”

Basın toplantısında söz alan İsabet Organizasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Efe ile İsabet Organizasyon Şirketi Genel Müdürü Özgür Özkök de projenin önemine işaret ederek, madde bağımlılığının tüm dünyanın sorunu olduğuna dikkat çekti.

Efe ve Özkök, böyle bir organizasyonun tanıtımını üstlenmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Karanlığın Gölgesi” adlı müzikal tiyatronun evrensel nitelikte bir proje olduğunu vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.