1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. KARANLIK BEYNİ GELİŞTİRİYOR!
KARANLIK BEYNİ GELİŞTİRİYOR!

KARANLIK BEYNİ GELİŞTİRİYOR!

Karanlık beyni geliştiriyor

A+A-

Görme engellilerin işitme yeteneklerinin geliştiği bilinen bir gerçektir ancak yapılan bir araştırma sadece bir hafta boyunca karanlıkta yaşamanın bile işitme duyusunu geliştirdiğini gösteriyor.

ABD'deki John Hopkins Üniversitesi'nden uzmanların bir hafta boyunca karanlıkta tuttuğu farelerin beynindeki işitme ile ilgili bölgesinde gelişme olduğu belirlendi. John Hopkins Üniversitesi'nden sinir bilimi uzmanı Hey-Kyoung Lee "Araştırmanın en önemli sonucu bir duyunun kaybedilmesi diğer bir duyumunun gelişimini artırıyor. Bu deneyde görme duyusunun kaybı işitme duyusunu artırdı. Bu normalde yetişkinlerde yapılması çok zor bir şeydir." dedi.

EGZERSİZLERLE İŞİTME DUYUSU GELİŞTİRİLEBİLİR

Araştırma sonucunu yorumlayan Maryland Üniversitesi'nden biyolog Patrick Kanold, "İnsanlarda işitme duyusunun artması için kaç gün karanlıkta kalınması gerektiğini bilmiyoruz ama insanlarda duyu problemi yaşayanlarda bu sorunu çözmek için çoklu duyu egzersizleri yapılabilir. Bu sayede de koklear implantlarıyla işitme sorunu çözülemeyen hastalarda gelişim sağlayabilir." Araştırma Neuron isimli bilimsel dergide yayınlandı ve Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından finanse edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.