1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAOĞLANOĞLU HALKI EYLEM YAPTI
KARAOĞLANOĞLU HALKI EYLEM YAPTI

KARAOĞLANOĞLU HALKI EYLEM YAPTI

Eylem yaptılar!

A+A-

Karaoğlanoğlu’nda vatandaşlar, “bölgedeki arazinin kâr amacı güden bir şirkete verilmek istendiği” gerekçesiyle eylem yaptı.

Kahveler önünde saat 15.00’de “Köyüne, malına, gençliğine geleceğine sahip çık” sloganıyla yapılan eylemde, arazinin verilmemesi istendi.

Karaoğlanoğlu Köy Sakinleri  adına yapılan açıklamada, “ Karaoğlanoğlu köy halkı ve dostları olarak, halka ve kamu menfaatine ayrılmış olan sahillerimiz, kıyılarımız, hali araziler ve devlet arazilerinin kamu menfaati adı altına sığınılarak özel veya tüzel kişilere şahsi rantları için verilmesi veya peşkeş çekilmesine tek bir vucut olarak karşı olduğumuzu belirtir, bu yöndeki girişimlerin derhal durdurulmasını talep ederiz” denildi.

Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nün kullanımında bulunan Mete Adanır Stadyumu’nun da ivedi bir şekilde günün şartlarına uygun ve adına yakışır bir hale getirilmesi istenen açıklamada,  Merkezi İhale Komisyonu tarafında sahanın sentetik çim yapımına ilişkin 551-2015 sayılı sonuçlanmış ihalesinin de en kısa sürede hayata geçirilmesi talep edildi.
Açıklamada şöyle denildi:

“1987 yılında rekreasyon alanı, yani halkın eğlence ve spor amaçlı kullanabileceği, nefes alabileceği  alan olarak ayrılmış ve Bakanlar Kurulu kararı ile Girne Belediyesi’nin kullanımına verilmiş olan Karaoğlanoğlu Zeyko Limanı ve bölge arazilerinden, daha sonra balıkçı barınağı olarak kullanılmak amacıyla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kontrol ve yönetimine verilmiş olan ancak bu yaşadığımız süreçte,  temel gayesi dışında Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı kontrolüne bırakıldığı ortaya çıkan, Limancık diye adlandırdığımız Pafta/ Harita XII. 10. E.1 & 2 , Parsel No: 91/1/1, 91/1/2, 91/2/4 ve 91/2/3/1 olan arazilerin derhal halkın kullanımına uygun bir şekilde Karaoğlanoğlu Avcılık ve Atıcılık Birliği ve/veya bölge dernek ve/veya birliklerine verilmesini, aksi yöndeki eylemlerin derhal durdurulmasını talep ederiz.

Bölgemize ciddi bir yatırım yapmayı hedefleyen Kaya Holding Aş ve yetkililerine öncelikle teşekkür ederiz. Ancak, Mete Adanır Stadyumu ve Limancık  diye adlandırdığımız bölgenin tamamen veya kısmen bölgede otel inşasında bulunan bu firmaya verileceği sesleri boş sesler değildir.

İlgili firma yetkilileri veya onların nam ve hesabına hareket eden kimselerin sahanın ve limanın kullanımının kendilerine verilmesine yönelik siyasilerle görüştüğü, Karaoğlanoğlu Spor Kulübü, Karaoğlanoğlu Muhtarlığı ve diğer bölge dernek ve birlikleriyle temasta bulunarak kullanıma yönelik daha esnek taleplerde bulunduğu bir gerçektir.”

TDP’DEN DESTEK

Bu arada TDP Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada da, Genel Başkan Cemal Özyiğit, Girne Milletvekili Zeki Çeler, MYK üyesi Av. Ayşe Öztabay, Girne Belediye Meclis üyeleri  ve parti yetkililerinin Karaoğlanoğlu'nda düzenlenen eyleme katılarak destek belirttikleri kaydedildi.

Açıklamaya göre  TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Karaoğlanoğlu (Ayorgi) bölgesindeki liman ile Mete Adanır Stadı'nın özel bir şirketin kullanımıma verilmek istenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Özellikle son yıllarda hem toplumun kurumlarının, hem de arazilerinin birilerine peş keş çekilmesi yönünde ciddi bir uğraş olduğunu, birçok arazinin de bu anlayışla devredildiğini” belirten Özyiğit, toplumun malı olan arazilerin iyileştirilip halkın kullanımına sunulacağına, ısrarla birilerine devredilmek istenmesinin hem üzücü, hem de düşündürücü olduğunu söyledi.

Bu tür zihniyetler karşısında birlik olunarak kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini, bu nedenle Karaoğlanoğlu halkının bu konudaki duruşu ve hassasiyetinin  çok önemli olduğunu belirten Özyiğit, "Bilinsin ki bölge halkı ve bizler peş keşe izin vermeyeceğiz. Toplumun öz varlıklarını devretme düşüncesinde olanlar bir an önce bu yanlıştan vazgeçsinler. Yanlışta ısrarlı olunması halinde de bölge halkıyla birlikte her türlü mücadelenin verileceğinin bilinmesi isteriz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.