1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAOZAN TUTUKLU YARGILANACAK
KARAOZAN TUTUKLU YARGILANACAK

KARAOZAN TUTUKLU YARGILANACAK

Karaozan tutuklu yargılanacak

A+A-

Lefkoşa’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 3 kişi hakkında soruşturma tamamlanırken, uyuşturucu haplarla bağlantısı olmadığı tespit edilen 17 yaşındaki T.T. serbest bırakıldı
Devrim DEMİR

Lefkoşa’da devriye gezen polis aracına çarptıktan sonra, kaçmaya çalışırken tutuklanan 25 yaşındaki Alper Baran Tutucu ile araçta yolcu olarak bulunan 22 yaşındaki Mehmet Can Karaozan ve 17 yaşındaki T.T. isimli kız çocuğu aleyhinde soruşturma tamamlandı.

Alınan 3 günlük tutukluluk süresinde tutuklanan 17 yaşındaki T.T.’nin olayla bağlantısı olmadığı tespit edilerek serbest bırakılırken, Alper Baran Tutucu Mağusa Narkotik Şube’ye teslim edildi.

Zanlı Alper Baran Tutucu’nun ise Gazi Mağusa’da mahkemeye çıkarılarak 50 Bin TL kefalet senedi ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tutukluluk süresi dolan Karaozan ise teminat talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, Karaozan’ın ileride yargılanıncaya kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.
İkisi serbest kaldı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Barış Duman mahkemede verdiği ifadede Alper Baran Tutucu, Mehmet Can Karaozan ve T.T.’nin kanunsuz uyuşturucu madde içeren “Hap ithal ve tasarruf” suçundan tutuklandıklarını anlattı.

Polis çavuşu Barış Duman, Mimar Mehmet Vahip Caddesi üzerinde gerçekleştirilen operasyonda, HZ 854 plakalı araç sürücüsü Alper Baran Tutucunun kasten sivil polis aracına çarparak kaçtığını ardından zanlıların Lefkoşa içinde tespit edilerek araçtan kaçmak isterken makul kuvvet kullanılarak tutukladıklarını anımsattı.

Polis çavuşu, tutukluluk süresinde zanlı T.T.’nin olayla bağlantısı olmadığı için serbest bırakıldığını, Alper Baran Tutucunun ise Mağusa Narkotik Şube’ye teslim edildiğini belirtti.
Soruşturma tamamlandı

Polis çavuşu, Karaozan’ın Gönyelideki evinde yapılan aramada toplam 118 adet bütün ve 2 adet yarım uyuşturucu hap bulduklarını ve zanlının gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini söyledi.

Polis çavuşu, zanlı Mehmet Can Karaozan’ın verdiği ifadede söz konusu uyuşturucu hapları 3 Eylül tarihinde Ercan’dan KKTC’ye 182 adet olarak “ithal” ettiğini ve yarısını içip bir kısmını ise sattığı yönünde itirafta bulunduğunu belirtti.

Duman, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlı Mehmet Can Karaozan’ın davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.