1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAR 31 MAYIS’TA AÇIKLANACAK
KARAR 31 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

KARAR 31 MAYIS’TA AÇIKLANACAK

Karar 31 Mayıs’ta açıklanacak

A+A-

Devrim DEMİR

Trafik kazası sonucu Fatih Dudu’nun ölümün neden olmaktan yargılanan Neşe Başkan davasında sona gelindi. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada yargı süreci tamamlanırken, kararın 31 Mayıs’ta açıklanacağı belirtildi.

Başkan Ömer Güran, Yargıçlar Vedia B. Barkın ve Yargıç Rauf Kürşat’dan oluşan Ağır Ceza Mahkemesi heyeti huzurunda görüşülen dünkü duruşmada sanık Neşe Başkan’ın avukatı mahkemeye hitabını sundu.

Esendağlı beraat talebinde bulundu

 Avukat Hasan Esendağlı,  müvekkilinin konu kazada suçsuz olduğunu, Fatih Dudu’nun madde tesiri altında olduğu esnada yaya geçişinin refüjlerce engellenmiş olduğu yoldan müvekkilinin önüne atlayarak kazaya sebep olduğunu savundu.

Esendağlı, savunmasında kazanın kaçınılamayacak kaza olduğunu savunarak müvekkilinin beraat etmesini talep etti.

Ahmet Varol: Kaçınılmaz kaza olamaz

Sanık avukatının hitabının ardından söz alan Kıdemli Savcı Ahmet Varol,  sanığın suçlu olduğuna dair mahkemeye sunmuş olduğu emareler ve dinletmiş olduğu tanıklar ile davasını ispat ettiğini savunarak kazanının kaçınılmaz kaza olamayacağını savundu.

Mahkeme Heyeti adına konuşan Başkan Ömer Güran, davanın kararını açıklamak için davayı 31 Mayıs tarihine ertelediğini açıkladı.

Dava Konusu olay nasıl olmuştu?

17 Mart 2015 tarihinde Lefkoşa’da Osman Örek Caddesi üzerinde Dereboyu’ndan Kermiya yoluna doğru seyreden JH 365 plakalı araç sürücüsü Neşe Başkan’ın dikkatsizlik sonucu, yolu kuzeyden güneye doğru yaya olarak karşıya geçmeye çalışan Fatih Dudu’ya aracın sağ ön kısmıyla çarpması sonucu Dudu olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Olaydan sonra yapılan soruşturmada Fatih Dudu’nun asker olduğu ve birliğinden kaçtığı ve daha sonra geri dönmek üzere olduğu anlaşılmıştı. Dudu’nun yapılan kan ve idrar tahlillerinde uyuşturucu kalıntısına rastlanmıştı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.