1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAR DELİNDİ!
KARAR DELİNDİ!

KARAR DELİNDİ!

Karar delinerek ülkeye yüksek kükürtlü petrol sokuldu!

A+A-

Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti döneminde, kanserojen olduğu gerekçesiyle kükürt oranı %1'in üzerinde olan petrolün adaya girişinin yasaklanmasına rağmen, dün bu karar delinerek ülkeye yüksek kükürt oranına sahip petrol sokuldu.

Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar sonrasında, Teknecik Elektrik Santrali görevlileri gümrükte işlemlere başlayınca devletin devamlılığı ilkesi sorgulanır hale geldi.

Hakan Dinçyürek’in Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Bakanlar Kurulu kararıyla bir dafaya mahsus olmak üzere her iki santrale de kükürt oranı yüzde 1’in üzerinde olan petrol alımına izin verildi. O dönem her iki santralin de yeni koşullara adapte olması için süre tanındı. Altı ay olan bu süre 1 Temmuz itibariyle sona erdi. Bir altı ay daha talep edildiği, ancak Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti döneminde buna izin verilmediği öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde, Girne Gümrüğü'ne gelen yakıtın sülfür oranı yüksek olduğu için Çevre Dairesi, petrolün boşaltılmasına izin vermedi. Ancak Bakanlar Kurulu, dünkü toplantısında aldığı kararla, ülkeye girmesi yasak olan petrolün santrala boşaltılmasına izin verdi. Çevre Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları imzasıyla Girne Gümrüğü'ne yollanan yazıyla petrol boşaltıldı.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti döneminde, kanserojen olduğu gerekçesiyle kükürt oranı %1'in üzerinde olan petrolün adaya girişinin yasaklanmasına rağmen, dün bu karar delinerek ülkeye yüksek kükürt oranına sahip petrol sokuldu.

Dönemin Bakanlar Kurulu, aldığı karar doğrultusunda Elektrik Santralleri'ne verilecek olan petrollerin %1'in üzerinde kükürt oranı bulunması durumunda ülkeye girişine izin verilmemesi yönünde karar üretmesine rağmen, Ömer Kalyoncu Hükümeti, bu kararı hiçe sayarak, ülkeye yüksek oranda kükürtlü petrol sokulması kararı aldı.

Hakan Dinçyürek’in Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı olduğu dönemde Bakanlar Kurulu kararıyla bir dafaya mahsus olmak üzere her iki santrale de kükürt oranı yüzde 1’in üzerinde olan petrol alımına izin verildi, o dönem her iki santralin de yeni koşullara adapte olması için süre tanındı. Altı ay olan bu süre 1 Temmuz itibariyle sona erdi. Bir altı ay daha talep edildiği, ancak Özkan Yorgancıoğlu Hükümeti döneminde buna izin verilmediği öğrenildi.

Dün akşam saatlerinde, Girne Gümrüğü'ne gelen yakıtın sülfür oranı yüksek olduğu için Çevre Dairesi, petrolün boşaltılmasına izin vermedi. Ancak Bakanlar Kurulu, dünkü toplantısında, ülkeye girmesi yasak olan petrolün santrala boşaltılmasına izin verdi. Çevre Dairesi Müdürü Hasibe Kusetoğulları imzasıyla Girne Gümrüğü'ne yollanan yazıyla birlikte petrol boşaltıldı. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar sonrasında, Teknecik Elektrik Santrali görevlileri gümrükte işlemlere başlayınca devletin devamlılığı ilkesi sorgulanır hale geldi.

Öte yandan, 16 Temmuz 2015 tarihinde Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı ve CTP-BG Mali Sekreteri İsmet Akim, Kıbrıs Postası’na açıklamalarda bulunarak, Kükürt oranı düşük akaryakıt taşıyan gemilerin yolda olduğunu ifade ederek, ‘Kıb-Tek yüksek kükürt oranlı akaryakıt kullanarak halkımızı zehirliyor’ anlamına gelen haberlere sert çıkmıştı. Akim, “Eski çevre bakanımız bu konularda bolca beyanat vermiştir. Ancak biz Kıb-Tek olarak konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.