1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAR YAKINDA AÇIKLANACAK!
KARAR YAKINDA AÇIKLANACAK!

KARAR YAKINDA AÇIKLANACAK!

"Organize bir şekilde bir bütün olarak hareket ettiler!"

A+A-

King Autos’u kundaklamaktan suçlu bularak geçtiğimiz hafta Mahmut Selkar’ı 9 yıl ağır hapse mahkum eden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, dün de Selkar ile eş zamanlı olarak Opel Plaza ve Özmerhan Finans’ı kundaklamakla suçlanan Eren Baysal, Evren Baysal, Ozan Ögeyik ve Adem Bağlars’ın davalarının duruşmalarını dinlemeyi tamamladı ve davayı karara bağlamak üzere erteledi.

Emine UYSAL

Başkentte, eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayında, Opel Plaza ile Özmerhan Finans binasının giriş kapısının yakılmasıyla ilgili yargılanan Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Adem Bağlars’ın dava duruşmaları dün tamamlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi, başkentte, geçtiğimiz yıl eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kundaklama olayında, Kings Autos’un 9 lüks otomobilini yakarak 1 milyon 173 bin 295 TL zarara neden olan ancak suçunu kabul etmeyen Mahmut Selkar’ı geçtiğimiz hafta suçlu bularak, 9 yıl hapis cezası vermişti.

Sigorta, 1 milyon 173 bin 295 TL hasar oluşan Kings Autos isimli işletmeye 687 bin 326 TL ödemişti.   Eşzamanlı gerçekleştirilen kundaklama olayıyla ilgili cezaevinde hükümsüz tutuklu olan Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Adem Bağlars da Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde itham edilmiş, suçlamaları kabul etmemeleri üzerine davanın duruşmalarına başlanmıştı.

4 sanık, geçtiğimiz yıl 19 Şubat'ta Lefkoşa'da kasten ve kanuna aykırı olarak Enver Bahçeciler'in azmettirmesiyle, Özmerhan Finans binasının giriş kapısının hasara uğratılıp içerdeki eşyaların ateşe verilmesi ve Opel Plaza'da 15 aracın üzerine yanıcı madde döküp ateşe vererek kasti hasara uğratılmasıyla yargılanıyor.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol, savunma adına ise avukat Mustafa Asena hazır bulundu.

Asena: Müvekkillerim suçsuzdur

Avukat Mustafa Asena, davayla ilgili yaklaşık iki buçuk saat süren hitabında, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve beraat etmeleri gerektiğini savundu.

Opel Plaza’da takılı olan 15 kameranın da bozuk olmasının şüpheli olduğunu ileri süren Asena, “Bölgedeki işyerlerinin kundaklama şüphelilerinin kim olduğunu çekti ancak polis, davayı Enver Bahçeciler’e bağlamak için görüntüleri almadı” iddiasında bulundu.

Asena, “Opel Plaza’dan bir yetkili gelip de, kameraların neden çekmediğini mahkemeye izah etmedi. Sadece polis beyan etti. Bunu kim teyit edecek? İnsanların hayatları bu kadar ucuz olamaz. İspat, şüpheden ari olmalı. İfadeler alınırken, müvekkilime baskı ve şiddet uygulandı. Polise girildiğinde üç tanık var. Polis, zanlı ve Allah… Böyle bir sistem olamaz. Polis devletine doğru gidiyoruz. Ben müvekkillerim için her şeyi yaptım. Ben huzur içinde yatıp uyuyacağım. Müvekkillerim suçsuzdur. Takdir mahkemenindir” dedi.

Varol: Organize bir şekilde bir bütün olarak hareket ettiler

Kıdemli Savcı Ahmet Varol ise hitabında davada sunulan emareler ve tanık ifadelerine dikkat çekti. Varol, sanıkların kundaklanan işyerlerine gelişleri ve güzergâhlarının belli olduğunu ileri sürüp, telefon dökümleri ve tanık ifadeleriyle organize bir şekilde bir bütün olarak hareket ettiklerini ve suçu işlediklerini savundu.

Varol, “Sanıklarla ilgili şahadet ve emareler ışığında sanıkların mahkum olmaları yeterlidir” dedi.

Başkan Ömer Güran, Opel Plaza’daki kundaklama olayıyla ilgili yargılanan Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Adem Bağlars’ın davasını kararı okunmak üzere erteledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.