1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARARI BEĞENMEDİ
KARARI BEĞENMEDİ

KARARI BEĞENMEDİ

Din İşleri Dairesi eski Başkanı Yusuf Suiçmez’in hukuk mücadelesi AİHM’e taşıyor

A+A-

KKTC Din İşleri Dairesi eski Başkanı Yusuf Suiçmez’in Yüksek İdare Mahkemesi’ndeki (YİM) davası üç yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme,Suiçmez’in, Din İşleri Başkanlığı görevinden alınması kararının iptali için yaptığı dava başvurusunu reddetti. Mahkeme, davanın alt mahkemede görüşülecek nitelikte olduğuna karar verdi. Kararın kendisini tatmin etmediğini söyleyen Yusuf Suiçmez,bundan sonraki hukuk mücadelesini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde sürdüreceğini açıkladı.

KARAR İLİŞKİLERİ TEHLİKEYE SOKAR
Star Kıbrıs’a açıklama yapan Yusuf Suiçmez, üç yıl süren davanın ardından çıkan karardan tatmin olmadığını ifade etti. Suiçmez kararın din ve siyaset arasındaki ilişkilerin yanlış yürümesine, çatışmaların çıkmasına neden olacak içerikte olduğunu söyledi. Suiçmez böyle bir davanın KKTC’de istinafı olmadığını savunarak, bundan sonraki süreçte konuyu AİHM’e taşıyacağını dile getirdi.

TEK YOL AİHM
Mahkemenin, davanın alt mahkemede görüşülecek bir dava olduğuna kanaat getirdiğini ifade eden Suiçmez, bunun avukatın hatalı dava açtığı sonucunu doğurduğunu vurguladı. Avukat hakkında daha önce suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Suiçmez, “Görevden alınma kararım ile ilgili Cumhurbaşkanı ve Başbakan aleyhinde başlattığım hukuk mücadelesini 3 yıl sonra kaybettim. Bu davanın taşınacağı tek yer AİHM’dir” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.