1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARARI DUYUNCA BAYILDI
KARARI DUYUNCA BAYILDI

KARARI DUYUNCA BAYILDI

Bankacı T.E.’ye pense ile tecavüzden tutuklanan Ömer Çalıcıoğlu ile eşi Rahme cezaevine gönderildi

A+A-
Hüseyin ÇİÇEK
 
Gazimağusa’ya bağlı Güvercinlik Köyü sınırları içerisinde 20 Haziran 2015 tarihinde meydana gelen ve tüm KKTC’de infial yaratan cinsel tecavüz meselesinin zanlıları Ömer Çalıcıoğlu ile Rahme Çalıcıoğlu çifti soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarıldı. Davaları görüşülünceye kadar 2 ayı geçmemek şartı ile Merkezi Cezaevi’ne gönderilen zanlılardan Rahme Çalıcıoğlu kararı duyduktan sonra  mahkeme salonunda bayılarak olduğu yere yığıldı.  Eşi ve polisin de yardımı ile ayıltılarak hücreler kısmına götürülen Rahme Çalıcıoğlu sakinleştirilirken ailesi de mahkeme  salonunda göz yaşlarına boğuldu.
Kaçma ihtimalleri göz önünde bulunduruldu
 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Faysal Güden zanlı 1 Ömer Çalıcıoğlu’nun 2015 yılı Ocak ve Şubat ayları içerisinde, Gazimağusa’da bir bankada çalışan T.E’ye şiddet tehdidi, soygun ve kanunsuz silah tasarrufu suçlarını işlediğini anlattı.
Güden, zanlı1 Ömer Çalıcıoğlu ile zanlı 2 Rahme Çalıcıoğlu’nun 20 Haziran 2015 tarihinde T.E’ye cinsel tecavüz, kasti hasar, vahim zarar ve ciddi darp suçlarını işlediklerini söyledi. 
Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Güden, zanlıların KKTC vatandaşı olduklarını ancak olayın KKTC’de büyük infial yarattığını ve Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıp uzun süreli hapislik cezası almaları ihtimal olan bu zanlıların yargılanmaktan kaçmalarının kuvvetle ihtimal olduğunu savunarak 3 ayı geçmemek şartı ile
 
Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini talep etti.  
Kefil tanıklar da işe yaramadı
 
Zanlı avukatı Yunsal İlhan talebe itiraz ederek zanlılara kefil olabilecek 2 tane tanığı mahkemeye dinletti.
 
Huzurundaki şahadet ve beyanları değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlılar aleyhine getirilen ithamların çok ciddi olduğuna ve mahkum olmaları halinde alacakları muhtemel uzun süreli hapis cezalarına vurgu yaparak, yargıdan kaçmaları muhtemel zanlıların davaları görüşülünceye kadar, 2 ayı geçmeyen bir süre için Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine emir verdi.
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.