1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "KARARIN BİR ÜST MAHKEMEYE TAŞINACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
"KARARIN BİR ÜST MAHKEMEYE TAŞINACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"KARARIN BİR ÜST MAHKEMEYE TAŞINACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"Kararın bir üst mahkemeye taşınacağını düşünüyorum"

A+A-

 

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Yüksek İdare Mahkemesi’nin DAÜ’ye rektör vekili atanmasıyla ilgili ara emri kararını BRT’ye değerlendirdi.

Arter, Yüksek İdare Mahkemesinin ara emriyle Prof. Dr. Necdet Osam’ın rektör vekili olarak atanması kararını durdurmasının ardından Vakıf Yöneticiler Kurulu’nun kararı bir üst mahkemeye taşıma düşüncesinde olduğunu ifade etti.

Arter “Hukuki yönünün nasıl yürüyeceği şeklinde bir değerlendirme yapacağız. Ama kararın bir üst mahkemeye taşınacağını düşünüyorum. Bu ortaya çıkan sıkıntı ve kaos gibi görünen dillendirilen konunun çözümlenmesi adına süratli bir şekilde bir üst mahkemeye taşınıp bu ara emrinin kaldırılması gibi olabilir. Ondan sonraki süreç bir rektör ataması ile ilgili senato yine önerisini yapar VYK gelir ve değerlendirir atama yapar yapmaz o başka bir şey ama bunların hepsinin nasıl olacağı ne zaman başlayacağı konusunda yasada bir düzenleme gerekiyor” dedi.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin yasasında ivedilikle yapılacak düzenlemeyle rektör atanmasında sorun yaşanmasının önüne geçilebileceğini söyledi.

“Yasanın üzerinde çalışılmasının ötesinde hayata geçirmektir önemli olan. En azından şimdi bu aşamada bu geldiğimiz noktayı çözebilecek şekilde bir düzenleme ile üniversitenin yoluna devam etmesi gerekiyor. Rektörsüz kalmaz üniversite bir müddet bu süreci geçeriz. Ama kesinlikle yasayı düzenleyip rektör vekili da dahil rektörün seçimindeki usulün yöntemin nasıl başlayacağı konularında bir düzenlemenin gerektiğine inanıyorum”

Arter, oluşturulacak yasada ifadelerin net bir şekilde yer alması gerektiğini , mevcut yasadaki ifadelerin farklı yorumlara açık olduğunu söyledi.

“Okuduğunuz yasa maddesi arkasından size soru sordura biliyorsa orda sıkıntı var demektir. Bunu alır hukukçu arkadaşlar okur başka türlü yorumlar siz okursunuz acaba böyle mi demek isterdi. Hem yasada eksiklikler var hem de maddelerin içerik olarak ifadelerin kesinlikle soru sordurmaması gerekir. Mahkemelere taşına ve mahkemelerde hukukla ilgili sıkıntılar doğuran konunun özü bu. İlgili yasa içerik olarak ve net ifadelerle yazılmış olması lazım. Çok dikkatimizi çekmiştik. Değişik hukukçular okuduğunda başka manalar çıkarabiliyorsa burada sıkıntı var. Bu yasa tam işlemeyecek demektir”.

Arter, DAÜ Rektörünün görev süresinde bir sınırlamanın olması gerektiği görüşünü de ortaya koydu.

“Siyasi makamlarda da bu böyledir. Ve hep konuşulur tartışılır 2-3 dönemden sonra olmasın. Buraya da bir sınırlama gelmesi uygun olur diye düşünüyorum. Çok devamlı olmaması gerekir bu tip görevler. Ama süre zaten komitede, Meclis’te tartışılıp konuşulacak. Görev süresinin sınırlı olmasında fayda vardır”.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.