1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KARARSIZ KALDILAR
KARARSIZ KALDILAR

KARARSIZ KALDILAR

A2’lerde teknik adamlar mevcut sistemin devamını savundular. Liglerin bölgesel olması gerektiğini söyleyenler ise yalnız kalmaktan korkuyorlar

A+A-

A2 Liglerinde yeni sezonda Bölgesel Lig veya mevcut sistemin devamlılığı yönünde görüşlerine başvurduğumuz takım antrenörlerinin genel görüşü mevcut sistemin devam edilmesi yönünde oldu.
 
Hasan Kargılı (Küçük Kaymaklı): “A2 liglerinin bölgesel lige dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bazı bölgelerde alt yapıları zayıf, bazılarının ise aksine çok güçlüdür. Bu durumu da göz önünde bulundurarak, bölgesel ligin yapılması A2 liglerinde kaliteyi artıracağını söyleyebilirim.”

Emre Perçinci (Yenicami): “A2 liglerinin bölgesel lig olarak değiştirilmesi daha mantıklı gibi görülür. Özellikle A2 Süper Lig’de maçlar çok farklı sonuçlarla biter. Bölgesel liglerde gruplardan çıkacak takımlar diğer bir grupta şampiyonluk için mücadele verir. Bu hem kaliteyi artırır, hem de A takım hocalarının maçları izleme fırsatı bulacağını düşünüyorum. Bölgesel lig konusu iyice incelenmelidir.”

Talat Şentürk (Mağusa Türk Gücü): “Bölgesel Ligde takımların şu anki yapıları bu sisteme uygun değil. Aynı bölge takımları ile maç oynandığı zaman futbolcunun daha rahat hareket edeceğinden heyecanları kalmayacak. Maç sayısının azalacağı ortamda kendini geliştirme adına sıkıntılar yaşanacak. Futbolda görsellik çok önemli. Deplasman özelliğini bilmesi, farklı rekabet ortamlarını yaşaması ile birlikte hedef seçme adına sorunlar yaşanacak. Dolayısı ile mevcut sistemin devamından yana olduğumu söyleyebilirim.
 
Kamil Arifoğlu (Dumlupınar): “Bölgesel Ligin nasıl düşünüldüğünün tartışılması gerekir. Bölgesel ligin neler getirip neler götüreceği ortaya konarak hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Futbol Federasyonu kulüplere aktarmış olduğu maddi desteğin bir kısmını alt yapıya kaynak yaratırsa seyirci ve kalite artar, bölgesele geçiş olabilir. Bölgesel lige dönüş için gerekli zamanın, kaynağın ve düzenlemelerin yapılmaması durumunda başka sıkıntılar da doğacak. Çok iyi analiz yapılarak sistemin belirlenmesi gerekir.”

Ali Sururi (Gençle Birliği): “Bölgesel ligin genç futbolculara bir getirisinin olacağını düşünmüyorum. Bölgeselde yaşanan sıkıntılar U 15 Yıldızlar Liginde çok net ortaya çıkıyor. A2 Liglerinin mevcut sistem içerisinde götürülmesi çok daha yararlı olur. Futbolcuların farklı deplasmanlarda mücadele etmesi kendini geliştirme ve yenileme adına son derece önemlidir. Rekabetin olduğu yerde kalite de üst seviyede olacak. Mevcut sitemden vazgeçilmemesi düşüncesindeyim.

 

Güney Düzgün (Denizli): “Bölgesel lige dönülmesi ile birlikte kulüplerin A takım ayrı genç takım ayrı olarak ikiye bölüneceğinden sıkıntılar yaşanacak. Kulüpler adına da mevcut sistemin devam etmesi daha yararlı olur. Bölgesel ligde kalite standardı düşecek, rekabet ortadan kalkacak. Bu nedenle futbolcuların gelişimi de olumsuz yönde etkilenecek. Futbolcuların hedef seçme adına da bir takım sıkıntılar yaşayacak. Mevcut düzen kulüpler adına da çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum.”

İrfan Aktunçlar (Baf Ülkü Yurdu): “Liglerin bölgesel olması kulüpler açısından daha iyi olur gibi görünse de çocuk gelişimi açısından nasıl olacağı tartışılması gerekir. Bölgesel Ligi bir anlamda U 15 Yıldızlar Liginde yaşıyoruz. Ligin genç futbolculara neler kazandıracağını veya kaybettireceği çok daha önemli.  A2 Liglerinin bölgesel değil de iki lig altında oynatılması daha iyi olur. Futbol Federasyonu ligin kalitesini ve devamlılığını sağlama adına önemli kaynak yaratması zorunlu duruma geldi. En iyi nasıl olur tüm kesimleri tarafından tartışılarak en doğru karar verilmesi gerekir.”

Cenker Kaya (Doğan Türk Birliği): “A2 Liglerinin bölgesel lige dönüştürülmesinin avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır. Eğer spor gençlerin kaynaşmasıysa her bölgeden takımlarla oynamamız gerekir. A takım maçlarıyla farklı gün olması biraz sıkıntı yaratabilir. Bu konunun çok iyi araştırılması, incelenmesi, düşünülüp tartışılması gerekir.”

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.