1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAŞAHİN İÇİN TUTUKLAMA EMRİ ÇIKTI!
KARAŞAHİN İÇİN TUTUKLAMA EMRİ ÇIKTI!

KARAŞAHİN İÇİN TUTUKLAMA EMRİ ÇIKTI!

"Derhal tutuklanacak!"

A+A-

Savcılık 2006’da Beyarmudu Sınır Kapısı’nda uyuşturucu bulunan arabadan kaçarken yakalanarak, 2014’te Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanarak beraat eden İsmail Karaşahin’in davasını istinaf etti.  Karaşahin, dünkü istinaf duruşmasına gitmedi.

Devrim DEMİR

Başsavcılık, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda 2006 yılında yolcu olarak bulunduğu araçta 1 kilo 945 gram eroin yakalanan ve 2014 yılında yeterli şahadet bulunmadığı için beraat eden İsmail Karaşahin’in yeniden yargılanması için istinafa başvurdu.

Başsavcılık, itiraz dosyasında Karaşahin’in mahkûm olabileceğine dair yeterli şahadet ve emarenin olduğunu iddia ederek,  yeniden yargılanma talebi için dava dosyaladı.

İstinaf için dün Yüksek Mahkeme Başkanı Ahmet Kalkan, Yargıç Gülden Çiftçioğlu ve Yargıç Bertan Özerdağ’dan oluşan heyet huzurunda hazır bulunmayan İsmail Karaşahin adına avukatı Erdal Öncü, Başsavcılık adına ise Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil hazır bulundu.

Kalkan: Derhal tutuklanacak

Yüksek Mahkeme Başkanı Ahmet Kalkan, aleyhindeki karar için hazır bulunmayan İsmail Karaşahin’in derhal tutuklanmasına ve karar tarihine kadar tutuklu kalmasına emir verdi.

Kalkan,  Karaşahin ile ilgili kararı 14 Haziran tarihine erteleyerek oturumu kapattı.

2014 yılında beraat etmişti

Beyarmudu Sınır Kapısı’nda 11 Temmuz 2006 tarihinde meydana gelen “Kanunsuz eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçundan yargılanan İsmail Karaşahin, 2014 yılında Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında suça bağlayıcı herhangi bir kanıtın mahkemeye sunulmadığı gerekçesi ile oy birliği ile beraat ettirilmişti.

Kararda, araçta naylon paketler içerisinde ele geçirilen uyuşturucu madde üzerinde yapılan DNA ve parmak izi araştırmaları sonucu İsmail Karaşahin’e ait bir kanıt bulunamadığı, uyuşturucu maddenin ele geçirildiği araçta Karaşahin’in uyuşturucu maddeyi tasarruf ettiğine dair yeterli şahadet de mahkemeye sunulmadığından ihraç ve ithal suçlarının ispat edilemediği belirtilmişti.

2 ay cezaevinde kalmıştı

İsmail Karaşahin, Beyarmudu Sınır Kapısı’nda 11 Temmuz 2006 tarihinde meydana gelen “Kanunsuz eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu” suçundan 2014 yılında itham edilmiş, aleyhine getirilen suçlamaları kabul etmeyerek hükümsüz tutuklu olarak karar gününe kadar cezaevine gönderilmişti.

Utku Dikelya İngiliz Üslerde yargılandı

Aynı olayda Beyarmudu Sınır Kapısı’nda 2006 yılında 1 kilo 945 gram eroini kullanımındaki GB 214 plakalı araçta bulundurmaktan tutuklanan SBA polisi tarafından tutuklanan Tansel Utku ise Dikelya İngiliz Üssü’nde yargılanmıştı.

2007 yılında yargılanarak suçlu bulunan Utku 6 yıl hapse mahkûm edilmişti.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.