1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARAVAN REZALETİ
KARAVAN REZALETİ

KARAVAN REZALETİ

KARAVAN REZALETİ

A+A-

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Kocareis ve Bedis Bölgesi’ndeki ormanlık alanlar, karavan alanı olmadığı halde insanlar tarafından karavan alanı olarak kullanılıp işgal ediliyor.

Hiçbir mevki ve merciden izin alınmaksızın şahıslar tarafından derme çatma yerleştirilen karavanlar bölgenin çok kötü görünüm kazanmasına ve kirliliği hat safhaya çıkarmasına yol açıyor.

Kaymakamlık ve belediyelerin müdahalelerine rağmen yetkinin yetkisiz kılınması bu karavanların bölgeden uzaklaştırılmasına engel oluyor.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir bu konuda İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı ile Gazimağusa Kaymakamlığı’na bildiride bulunduğunu, kendisine bu konuyla ilgili komisyon kurulacağını belirttiklerini, ancak bu komisyonun kurulması geciktiğinden dolayı karavanların gelişi güzel bu bölgelere konulduğunu dile getirdi.

Katip Demir, bu bölgelere müdahale etme haklarına sahip olmadıkları için sadece temizliğini gerçekleştirdiklerini belirterek, yetkinin kendilerine verilmesi durumunda bölgeyle ilgili planladıkları projeleri hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler de bölgedeki bu düzensizliklerden rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Karavan bölgesine ise Belediyenin dahi giremediğini ve orada karavan değil de artık evler yapıldığının tesbit edildiğini ancak herhangi bir müdahale yapamadıkları için durumun böyle vahim haller aldığını da dile getiren Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir bir an önce yetkinin belediyelere verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Devlet bizlere para vermiyor bari yetki versin diyerek hükümet edenlerin belediyelere yardımcı olması gerektiğini söyledi.

MHA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.