1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARDEŞ OKULLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI’NI ZİYARET ETTİ
KARDEŞ OKULLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI’NI ZİYARET ETTİ

KARDEŞ OKULLAR BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI’NI ZİYARET ETTİ

Kardeş Okul Projesi kapsamında KKTC’ye gelen Türkiye Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu,Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret etti.

A+A-

Kardeş Okul Projesi kapsamında KKTC’ye gelen Türkiye Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu ile Gazimağusa’daki Çanakkale Ortaokulu’ndan bir grup öğrenci ve eğitmeni, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, konukları burada, Bakanlık Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu karşıladı.

Ziyarette, Gazimağusa Çanakkale Ortaokulu Müdürü Emin Özkalp de hazır bulundu.

AŞIKOĞLU: “ÇANAKKALE ÇOK ÖZEL BİR YER”

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu kabulde yaptığı konuşmada, Çanakkale’ye birçok kez geldiğini ve Çanakkale’nin çok özel bir yer olduğunu söyledi.

Aşıkoğlu, Çanakkale’nin hem doğal güzellikleri ile hem iklimi hem de insan yapısıyla eşsiz özelliklere sahip olduğunu ifade ederek, Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu’nun Kıbrıs’ta olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aşıkoğlu, “Türkiye ve Kıbrıs arasındaki yakınlaşmanın, iki tarafın birbiri ile iletişim içinde olması, gençlerin, kurumların veya kurumsal yapıların bir birini anlaması için çok daha faydalıdır. Bu gibi sosyal faaliyetler işbirliğini artıracaktır. Biz bunun gibi bütün projelere açığız; elimizden geldiği kadar da desteklemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

UYGUR: “KIBRIS’TA OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ”

Türkiye Çanakkale Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Timur Uygun, ziyarette yaptığı konuşmada, Gazimağusa Çanakkale Ortaokulu ile kardeş okul olduklarını, bu işbirliğinin gençlerin kaynaşması ve kültürlerini tanıması açısından oldukça yararlı olduğunu söyledi.

Timur Uygun, önce Kıbrıslı öğrencilerin Çanakkaleye geldiğini, şimdi ise kendilerinin Kıbrıs’a bir gezi düzenlediklerini söyleyerek, “Kıbrıslı arkadaşlar çok sıcak kanlı. Kıbrıs’ta olmaktan mutluyuz” dedi.

Görüşme sonrası karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.