1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KARDEŞİ KRALİÇE OLAMASIN DİYE…
KARDEŞİ KRALİÇE OLAMASIN DİYE…

KARDEŞİ KRALİÇE OLAMASIN DİYE…

KARDEŞİ KRALİÇE OLAMASIN DİYE…

A+A-

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in oğlu Prens Charles 18 yaşına basmadan önce hayatını kaybetmesi durumunda tahtın kızkardeşi Prenses Margeret’a değil kocası Prens Phillip’e geçmesini sağlamak için lobi çalışmaları yürüttüğü ortaya çıktı.

Bilgi özgürlüğü yasası kapsamında elde ettiği tarihi kraliyet belgelerini inceleyen  Daily Mail gazetesi  Kraliçe’nin bu yöndeki girişimlerinin dönemin başbakanı Winston Churcill’den de destek gördüğünü ve 1953 yılının Kasım ayında yasalaştırıldığını yazdı.

Kraliçe’nin o dönemde “kız kardeşinin özel hayatındaki skandallardan” rahatsızlık duyduğu ve Prenses Margaret’ın tahta çıkmasının Kraliyet’e zarar vereceğini düşündüğü belirtildi.

1953 yılına dek yürürlükte olan veraset yasaları gereği Kraliçe’nin hayatını kaybetmesi durumunda Prenses Margeret’ın o sırada 4 yaşında olan  Prens Charles rüştünü ispat edene dek tahtı devralması gerekiyordu.

Prenses Margaret 1950’li yıllarda dul bir asker ile yaşadığı ilişki nedeniyle sık sık İngiliz gazetelerinin manşetlerinde yer alıyor ve “Kraliyet ailesine uygun olmayan bir hayat sürmekle” suçlanıyordu.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.