1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. KARDEŞİNİN BEYNİNİ ÇALDI
KARDEŞİNİN BEYNİNİ ÇALDI

KARDEŞİNİN BEYNİNİ ÇALDI

yeni iddialar var

A+A-

22 Kasım 1963'te öldürülen ABD Başkanı Kennedy suikastını ele alan bir kitapta yeni iddialar var: Kardeşi beynini çaldı, amacı ağabeyinin hastalıklarını ve kullandığı ilaçları örtbas etmekti

Aradan tam 50 yıl geçmesine rağmen dünyada üstünde en çok konuşulan olaylardan biri. Bunca yılda birçok filme, kitaba ve gazete yazısına konu olan olayın komplo teorileri de gündemden hiç düşmedi. Bunlardan biri de Amerika'da geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir kitapta yer aldı.

22 Kasım 1963'te bir suikasta kurban giden ABD'nin 35'inci Başkanı John F. Kennedy'nin beyninin öldükten sonra kendisinden 8 yaş küçük kardeşi Robert F. Kennedy tarafından çalındığı ileri sürülüyor. Kısaca JFK olarak bilinen eski Devlet Başkanı'nın ölümünün 50'nci yıldönümünden günler önce Amerika'da yayımlanan "End of Days: The Assasination of John F. Kennedy" (Günlerin Sonu: John F. Kennedy Suikastı) kitabının, Amerikan tarihinin en popüler başkanıyla ilgili yeni bir tartışmaya yol açması olması bekleniyor.

GİZLİ SERVİS'İN ELİNDEYDİ
Kitabındaki iddiayı New York Post gazetesine anlatan yazar James Swanson, JFK'ye yapılan otopsinin ardından, beynin paslanmaz çelik bir kaba konularak geçici olarak Amerikan Gizli Servisi tarafından tutulduğunu söylüyor. Beyin, daha sonra ABD Ulusal Arşiv'inin tıbbi kanıtları arasına dahil edilmek üzere bir sandığa koyulmuş. Swanson kitabında, "Sandık, JFK'in kendisine çok bağlı olan yardımcısı Evelyn Lincoln'un girebildiği güvenli bir odada tutuluyordu. Ekim 1966'da beynin, bazı doku örneklerinin ve otopsi malzemelerinin kayıp olduğu ortaya çıktı. Bir daha da bulunamadı" diye devam ediyor. Swanson tartışılacak iddiasını şöyle açıklıyor: "Dönemin savcısı soruşturma başlattı. Beyin bulunamadı ama sandığı Robert Kennedy ve yardımcısı Angie Novello'nun çaldığı yönünde ciddi kanıtlar buldu." JFK'in beyninin çalındığının ortaya çıkmasından bu yana en çok yapılan spekülasyonun JFK suikastındaki sır perdesinin kaldırılmasıyla ilgili olduğunu bildiren Amerikan Fox TV, çalınmanın amacının, resmen açıklandığı üzere kurşunun kafasının arka kısmından değil, ön kısmından vurulduğunu saklamak olduğunu hatırlattı. Swanson'a göreyse çalınmanın nedeni herhangi bir komplo teorisinin kanıtlarını örtmekle ilgili değil. Yazar, kendisi de 1968'de suikasta kurban giden New York eyalet senatörü Robert Kennedy'nin beyni, ağabeyinin hastalıklarını veya aldığı ilaçları örtbas etmek için çalmış olabileceğini düşünüyor.

En popüler liderdi
Amerika'nın 35'inci başkanı John Fitzgerald Kennedy'nin uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin üzerinden 50 yıl geçti. Lee Harvey Oswald'ın kurşunlarıyla 22 Kasım 1963 tarihinde 46 yaşında hayatını kaybeden Kennedy, görevdeyken halkın yüzde 70'inin desteğini alan ender Amerikan liderlerinden biriydi. Sadece siyasi dönüşüm planları değil, sosyal hayatı, evliliği, aşkları ve centilmen görüntüsüyle de dönemin en popüler lideri olan Kennedy'nin öldürülmesinin ardında hâlâ cevaplanması gereken sorular var. Sır perdesini aralamak isteyen gazeteci ve yazarlar, 50'nci yıldönümü öncesinde suikastıyla ilgili yeni iddiaların yer aldığı kitaplar yayımlıyor. Bu iddialar arasında Kennedy'nin otopsi sonrası kaybolan beyninin kardeşi Robert tarafından çalındığı, Kennedy'yi dört kurşunun vurduğu ve katil Oswald'ın arkasında yabancı istihbarat örgütü bulunduğu gibi komplo teorilerinin geçersiz olduğu yer alıyor...

Rob Lowe, Kennedy'yi canlandıracak
Amerikan siyaset tarihinin en yakışıklı devlet başkanı olarak kabul edilen John F. Kennedy pek çok film ve diziye konu oldu. Son olarak 1980 ve 1990lı yılların ünlü oyuncusu Rob Lowe, National Geographic Channel'ın televizyon seyircisi için çektiği "Killing Kennedy" isimli filmde başrol oynuyor. "Kennedy kardeşlerden birini oynamayı hep istemişimdir. Çok ilginç karakterler olduğunu düşünüyorum. Bir rolde aradığınız her şey var; çok karmaşık ve kahraman karakterler. Daha fazlasını isteyemezsiniz" diyerek JFK'yi canlandırmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiriyor.

Obama, Kennedy'nin mezarını ziyaret edecek
ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkının en sevdiği başkanları arasında gösterilen John F. Kennedy'nin mezarını, ölümünün 50'nci yılı nedeniyle ziyaret edecek. Dallas kentindeki Arlington Ulusal Mezarlığı'nda yatan Kennedy'nin mezarını 22 Kasım günü ziyaret edecek olan Obama, ardından Kennedy'nin kurduğu Başkanlık Özgürlük Madalyası törenine katılmak üzere Washington'daki Amerikan Tarihi Smithsonian Müzesi'ne gidecek.

Burada bir konuşma yapacak olan Obama, modern Amerikan tarihinin en büyük özgürlük ödülünü kuran Kennedy'yi anacak. Her yıl verilen ödülü bu yıl eski ABD Başkanı Bill Clinton, ünlü talkşov yıldızı Oprah Winfrey ve beyzbol yıldızı Ernie Banks alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.