1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARDEŞLERİN KAVGASI, MAHKEMEDE BİTTİ
KARDEŞLERİN KAVGASI, MAHKEMEDE BİTTİ

KARDEŞLERİN KAVGASI, MAHKEMEDE BİTTİ

Kardeşlerin kavgası, mahkemede bitti

A+A-

Kendisini darp eden kardeşi Mehmet Karadeniz’i bacağından bir kez, göğsünden iki kez ucu sivri bir aletle yaralayan Abdülkadir Karadeniz, 10 bin TL para cezasına çarptırıldı

Emine UYSAL

Lefkoşa’da iki yıl önce ortak kullandıkları elektrik sayacının faturası nedeniyle kendisini darp eden kardeşi Mehmet Karadeniz’i bacağından bir kez, göğsünden iki kez ucu sivri bir aletle ağır yaralayan Abdülkadir Karadeniz, 10 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başkan Ömer Güran, Yargıç Gökan Asafoğulları ve Yargıç Meltem Dündar'ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına savcı Doğa Tokay, hazır bulundu.

“Ağır Yaralama” , “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlamalarıyla itham edilen sanık, suçlamaları kabul etti.

Ağır Ceza Heyeti adına dava kararını okuyan Yargıç Gökan Asafoğulları, sanığı kendi ikrarı, sunulan olgu ve emareler ışığında aleyhine getirilen tüm davalardan suçlu bulup, mahkum ettiklerini açıkladı.

“Şiddet içerikli suçlar maalesef artış gösteriyor”

Yargıç Gökan Asafoğulları, sanığın işlediği suçların ciddi ve vahim olduğuna işaret edip, “Maalesef şiddet içerikli suçlar artış gösteriyor. Artış gösteren kriminal olaylar toplumun huzurunu kaçırıyor. Bu nedenle cezalarda caydırıcılık ön planda tutulmalı” dedi.

Asafoğulları, sanık ve iki kardeşinin ortak kullanılan elektrik sayacının faturası nedeniyle kavga ettiklerine değindi.

Sanık Abdülkadir Karadeniz’in evine gelen kardeşi Muhittin Karadeniz’le tartıştıklarını ve bunun üzerine birbirlerini darp ettiklerini belirten Asafoğulları, sanığın, kardeşinin başına tahta ile vurduğunu anımsattı.

Yargıç Gökan Asafoğulları, bunu öğrenen müşteki Mehmet Karadeniz’in kapıyı kırarak sanığın evine girip, sanığı eşi ve ailesinin önünde darp etmesi üzerine olayın geliştiğine vurgu yaptı.

Asafoğulları, olayın meydana gelişinde tarafların kavgadaki rolleri, tahrik unsuru oluşuna, sanığın kardeşleri ile barışmasını, mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koymasını, müştekinin sağlık durumunun iyi oluşunu, iki çocuk babası sanığın küçük kızının kalp hastası oluşunu değerlendirerek sanığa ilk ve son kez bir fırsat vermeyi adil bulduklarını açıkladı.

Yargıç Gökan Asafoğulları, sanığın 10 bin TL para cezası ödemesine, 3 yıl süreyle sulh ve sükunu koruyacağına dair 50 bin TL değerinde şahsi kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.