1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ’NİN YAYIN ORGANINA İRAN’DA ÖDÜL
KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ’NİN YAYIN ORGANINA İRAN’DA ÖDÜL

KARİKATÜRCÜLER DERNEĞİ’NİN YAYIN ORGANINA İRAN’DA ÖDÜL

Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği’nin yayın organı “Yeni Akrep Uluslararası Karikatür ve Mizah Dergisi”, “Dünya’da 2013 Yılının En İyi Dijital Karikatür Dergisi” seçilerek, “Altın Nasreddin Hoca” ve “Onur Diploması”na layık görüldü.

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Milletvekili ve Kültür Komitesi Başkanı Arif Albayrak, konuyla ilgili açıklamasında, İran’da Tabriz Karikatürcüler Derneği tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen “Karikatürde Dünya’nın En İyileri – 2013” oylamasında elde edilen başarının önemine vurgu yaptı.

Albayrak, dünyada 49 tane ulusal, 12 tane de uluslararası yayın yapan dijital karikatür dergisi bulunduğuna işaret ederek, “Bu şartlar altında elde edilen bu başarı, takdir edilmesi gereken bir durumdur” dedi.

“Bugünün sıcak ve karmaşık siyasi yaşamının içinde Kültür Bakanlığı’nın bunun farkında olması ve bu başarıyı kutlamayı bilmesini beklemek saflık olur sanıyorum” diyen Albayrak, “Bu derginin çıkmasına ve dünyanın dört bir tarafına yayılmasına hiçbir katkı koymayan hükümet ve ilgili bakanlıklar sıradan bir tebrik konusunda bile sınıfta kalmışlardır” ifadesini kullandı.

Albayrak özetle şöyle dedi:

“Dünyanın yüze yakın ülkesinde Türkçe ve İngilizce olarak okunabilen bir dergi olması zaten başlı başına önemli bir olay olarak durmaktadır. Yabancı ülke kitap fuarlarına sadece Türkçe kitaplarla giden bir ülkenin dünyayla buluşmak anlayışını anlamak da pek kolay olmasa gerek. Bir avuç sanatçı bu ülkede hükümet edenlerin yaptığından çok iş yapıyorsa onları ancak takdir etmek düşer bizlere.”

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.