1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. KARISI "YA BALIKLAR YA BEN" DEYİNCE
KARISI "YA BALIKLAR YA BEN" DEYİNCE

KARISI "YA BALIKLAR YA BEN" DEYİNCE

Aşkı 'discus' türünde buldum;

A+A-

BALIKLARINA AYRI EV KİRALADI

Radyolog Önder Doğanay, eşi "Ya balıkların ya ben" deyince çareyi çok sevdiği 42 akvaryumu için 2 oda bir salon ev kiralamakta buldu

Hayvan sevgisi, balık sevgisine dönüşen Radyolog Önder Doğanay, karısı evden kovunca balıkları için iki oda bir salon ev kiraladı. 42 akvaryum ve binlerce balığının bakımı için maaşlı eleman bile tutan Önder Doğanay, "Benimle televizyon izleyen balığım bile var. Akvaryum olan bir odada 
bırakın Türkiye'yi, dünyayı bile unutuyorum" dedi. 

BALIKLARINA AYRI EV KİRALADI 
Lokman Hekim Hastanesi Radyoloji Bölüm Sorumlusu, Radyolog Önder Doğanay'ın hobi diye başladığı akvaryumculuk balık aşkına dönüştü. Karısı "Ya balıklar ya ben" deyince, ikisinden de vazgeçemedi, balıkları için ayrı ev kiraladı. Doğanay, balık sevgisini, "Aslında benimki hayvan sevgisi. Ancak su altının gizemi ve bu dünyaya olan merakım beni akvaryumla ilgilenmeye sürükledi. Çocukken harçlığımla şeker değil süs balığı alırdım" diye anlattı. Bir akvaryumla başlayan hobisi, önce ebeveyn banyosunu, sonra çocuk odası ve evin diğer odalarına taştığını anlatan Doğanay, balıklarına ayrı ev çıkarma hikayesini ise şöyle anlattı: 

2 ODA BİR SALON AKVARYUM EV 
"Evin her yeri akvaryum olunca, İçişleri müdürü kırmızı kartı gösterdi. Bir maç ceza alınca çareyi ayrı bir ev tutmakta buldum. Şu an tuttuğum evin iki odası akvaryumlarla dolu. Yanılmıyorsam 42 akvaryumum ve sayısız değerli süs balığım var. Tabi işten eskisi kadar vakit bulamıyorum balıklarıma. O yüzden bir maaşlı çalışanım var. Benim gibi balık sevdalısı birkaç arkadaşım da var." "Balıkların bulunduğu odaya girince inanın Türkiye'yi değil dünyayı unutuyorum" diyen Doğanay, balıklarla zaman geçirmenin terapi gibi insanı rahatlattığını, pozitif bir ruh hali verdiğini söyledi. 

TV İZLEYEN BALIĞIM BİLE VAR 

Balıklar besleme konusunda artık profesyonel olan Doğanay, "Önceleri her türlü balığı besledim ama aradım aşkı 'discus' türünde buldum. Dünyada sadece Amazon nehrinde yetişen bu tür, renk ve asaletiyle akvaryumların sultanıdır. Discus'da bir balığın zekasına şahit oluyorsunuz. TV'yi açtığım zaman benimle birlikte ekrana bakan balığım dahi var. 'Discus' sizi tanıdıktan sonra elinizi suya soktuğunuzda kendisini sevmesine izin verecek kadar zeki bir balıktır. Ama yanında yavrusu varsa denemenizi tavsiye etmem" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.