1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARNAVALDA BİRÇOK ETKİNLİK VAR
KARNAVALDA BİRÇOK ETKİNLİK VAR

KARNAVALDA BİRÇOK ETKİNLİK VAR

KKTC’nin farklı bölgelerindeki okullardan gelen ilkokul öğrencileri;

A+A-

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ LEFKOŞA’DA DÜZENLENEN “KIBRIS ÇOCUK KARNAVALI”NDA BULUŞTU

KKTC’nin farklı bölgelerindeki okullardan gelen ilkokul öğrencileri Lefkoşa’da düzenlenen “Kıbrıs Çocuk Karnavalı”nda buluştu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen, bugün başlayan ve yarın da devam edecek karnaval Yakın Doğu Üniversitesi’ne (YDÜ) bağlı Park Near East’te yapılıyor.

08.30 -18.00 saatleri arasındaki karnavalda çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenledi. Oyunlar oynayan, resimler çizen ve yarışmalara katılan öğrencilere öğretmenleri de eşlik ediyor.

KARNAVALDA BİRÇOK ETKİNLİK VAR

Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kıbrıs Çocuk Karnavalı”nın düzenlenmesine Başbakanlık, Lefkoşa Türk Belediyesi, Girne Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi, çok sayıda sivil toplum örgütü ve gönüllüler katkı koydu.

Karnavalda, Art Terapi Merkezi Direktörü Bahar Çıralı danışmanlığında “Hatıra Resmi”, “Seramik Masası”, “Robot Heykeller”, “Taç Yapımı”, “Mozaik İsimlik”, “Vücudunu Çiz - Fotonu Çek” ve “Maske Yapımı” gibi birçok etkinlik yapılacak.

23 NİSAN İÇİN ÖZEL PROGRAM

“Kıbrıs Çocuk Karnavalı 2015”in 23 Nisan özel programında saat 14:00’de “Tüm Çocukları Kaynaştırma Oyunu”; 15:00’de “ÖZEV (Özel Eğitim Vakfı) Müzik Grubu Dinletisi”, 15:30’da “YDÜ Dans Show”, 16:00’da “Dance Fit Dans Show”, 16:30’da “Fikri Karayel Konseri” gerçekleştirilecek.

Karnaval süresince etkinliklerden ücretsiz yararlanılabilecek.

ÇOCUKLARA TEKNOLOJİNİN TARİHİ SEYRİ ANLATILACAK

Karnaval sırasında Park Near East’de bugün ve yarın İngiliz döneminden kalma bir bisiklet, YDÜ Klasik ve Spor Araba Müzesi’ne ait klasik bir araba ve eski bir Kıbrıs otobüsü, İtfaiye Müdürlüğü’nün bir aracı ve “YDÜ’nün ürettiği, KKTC’nin ilk güneş enerjisi ile çalışan aracı” NEU RA 25 sergilenecek.

Burada çocuklara teknolojinin tarihi seyri de aktarılacak.

“Kıbrıs Çocuk Karnavalı 2015”in iletişim sponsorluğunu Kuzey Kıbrıs Turkcell, yiyecek sponsorluğunu Ülker ve Atakom, içecek sponsorluğunu EVSU, genel organizasyon sponsorluğunu İsviç İletişim, yarışma organizasyon sponsorluğunu JCI Kuzey Kıbrıs, reklam baskı sponsorluğunu Magic Touch, outdoor tanıtım sponsorluğunu ise Işıl Reklam yapıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.