1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARNE SADECE ÖĞRENCİLERE DEĞİL ÖĞRETMENLERE DE Mİ VERİLECEK
KARNE SADECE ÖĞRENCİLERE DEĞİL ÖĞRETMENLERE DE Mİ VERİLECEK

KARNE SADECE ÖĞRENCİLERE DEĞİL ÖĞRETMENLERE DE Mİ VERİLECEK

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, öğretmenler için;

A+A-

ARABACIOĞLU: “ÖĞRETMENLER İÇİN PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ GÜNDEMDE”

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, öğretmenler için performans değerlendirmesi konusunun gündemde olduğunu açıkladı.

Arabacıoğlu, Lefkoşa Bölgesi okul müdürleri ile bilgilendirme toplantısında biraraya geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Arabacıoğlu’nun başkanlığında, Lefkoşa 20 Temmuz Fen Lisesi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Bakanlık Müsteşarı Sevgi Değgin, Bakanlık bürokratları ve Lefkoşa bölgesindeki ilk, orta, lise ve meslek lisesi müdürleri hazır bulundu.

Arabacıoğlu, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, toplantının 2014-2015 eğitim yılına yönelik olduğunu ve okulların fiziki koşuları ile öğretmenlerin mesleki performanslarının değerlendirileceğini belirtti.

Sınıflara düşen öğrenci sayısının düzenlenmesi ve her sınıfta ortalama 20 öğrenci olacak şekilde yapılanmaya gidilmesi için önlemler almanın önemine de değinen Bakan Arabacıoğlu, şu anda bazı okulların çok dolu bazılarının ise çok az öğrenci ile faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

Arabacıoğlu bu durumun en kısa zamanda düzeltilmesinin elzem olduğunu kaydetti.

PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ...

Bilgilendirme toplantısında, öğretmenler için performans değerlendirmesi konusunun da gündeme geleceğini açıklayan Bakan Arabacıoğlu, devamsızlıkların da araştırılacak konular arasında olduğunu belirtti.

Bakan Arabacıoğlu, mazeret izni ve hasta raporu kullanmayan öğretmenlerin isimlerinin beyanı ile ödüllendirilmelerinin de gündemlerinde olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Lefkoşa’da başlayan bilgilendirme toplantılarını ilerleyen günlerde diğer ilçelerde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Amaçlarının, KKTC genelindeki tüm okulların fiziki yapılarını ve eğitim kalitesini en üst seviyelere çıkarmak olduğunu anlatan Arabacıoğlu, bu amaca ulaşmanın en etkili yolunun okul yöneticileri ile bir araya gelerek bu konuları tartışmak olduğunu kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.