1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARPAZ, ELEKTRİK ZAMMINA İSYAN ETTİ
KARPAZ, ELEKTRİK ZAMMINA İSYAN ETTİ

KARPAZ, ELEKTRİK ZAMMINA İSYAN ETTİ

bizi Kıbrıs'tan kaçırmaya çalışıyorlar...

A+A-

Karpaz bölgesi esnafı ve vatandaşlar elektriğe yapılan zamma isyan etti. Şimdiki elektrik faturalarını ödemekte zorlandığını belirten esnaf ve vatandaşlar, zamlı gelecek yeni faturaları nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşletme sahipleri ölü sezona girerken yapılan bu zamdan dolayı çok mağdur olduklarını dile getirdi.

Vatandaş ve esnaf, zammın geri alınmasını istedi.

Esnaf ne dedi?

Seher Akbaş:
“Yenierenköy’de restoran işletiyorum. Elektriğe gelen zam biz küçük işletmeleri çok fazla etkileyecek. Zaten iş çok az. İş azlığı nedeniyle işçi dahi çalıştırmıyoruz. Şu anda ölü sezon ve elektriğe yapılan bu okkalı zam bizi tamamen zor durumda bıraktı. Kirayı ödeyemiyorken şimdi de elektriğe gelen zammı nasıl ödeyeceğiz?”

Güngör Avcil:
“Piyasa çok kötü. İnsanların alım gücü zaten azalmıştı. İşyerlerine farklı elektrik uygulaması yapılıyor ve gelen faturaları ödeyemez durumdaydık. Şimdi de yapılan bu elektrik zammından dolayı kara kara düşünmeye başladık. Küçük iş yerleri kapanmaya yüz tutmuş. Buzluklar, post cihazları, klimalar, derin dondurucular hep elektrikle çalışıyor. Çok zor durumdayız.”

Mehmet Güngör:
“Çalışmakta olan bir buzluğu iptal ettim. Elektriğe bir anda bu kadar zam yapılır mı? Vatandaşın alım gücü yok, restorana çıkamıyor. Bu zam, hem esnafı hem de halkı büyük  bir kabusa sokmuştur. Eski elektrik faturalarını ödeyemezken şimdi gelecek zamlı faturayı nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum”

Mehmet Yapıcı:
“Markette 15 adet buzluk çalıştırıyorum. Ayda beş bin Türk Lirası elektrik faturası ödüyorum.  Beş tane de eleman çalıştırıyorum. Esnafın ve halkın sırtına yüklenen bu zammı kaldıramayacağız. Elektriğe yapılan zam büyük bir yük oldu ve çok ağır geldi. Bu yapılan zamla Karpaz halkı ve diğer bölge halkıyla esnaf çok mağdur duruma düştü.”

Vatandaş ne dedi?

Zeynel Hüseyinoğluları:
“Maaşlara yıllardır artış verilmiyor. Her ay bir şekilde bir zam yapılıyor. Karpaz halkı zaten normalde faturalarını zar zor ödüyordu, bu zamla halk tamamen çöktü. Karpaz bölgesi mağdur olan bir bölgedir. Hep birlikte eylem yapalım. Bu zam kabul edilir bir zam değil”.

Ekrem Soybir:
“Asgari  ücretle geçinenler ne yapsın? Bir kilo fasulye yedi Türk Lirası... Güya fakirin yemeğiymiş. Bir de elektrik faturası! Aman Allahım! Yandık ki ne yandık! Acaba bu halkı Kıbrıs’tan kaçırmaya mı  çalışıyorlar? Yoksa önümüze gelecek olan plana bu sıkıntılardan sonra hep birlikte evet dedirtmek için mi bu zamlar yapılıyor? Aklımıza bu soruları getiriyorlar...”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.