1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARPAZ'DA 'PARALEL' KAYGISI!
KARPAZ'DA 'PARALEL' KAYGISI!

KARPAZ'DA 'PARALEL' KAYGISI!

Deliller Türkiye'ye gönderiliyor!

A+A-

Nadire BAHADİ

Türkiye’deki darbe girişimi nedeni ile başlatılan soruşturma ve tutuklamalar KKTC’deki bazı kesimleri korkuttu. Dün öğle saatlerinde aralarında yazarı Fetullah Gülen’in de olduğu yaklaşık 150 kitap ve 2 adet bilgisayara ait bellek yakılarak imha edilmek istendi. Kimliği henüz belirlenemeyen şahıs veya şahıslar tarafından imha edilmek istenen kitap ve bellekler ateşe verildiği sırada ise çöplükte yangın çıktı. Olayın Mehmetçik Belediyesi çalışanları tarafından polisin bilgisine getirilmesi üzerine polis geniş çaplı soruşturma başlattı. Konu ile ilgili konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise olayın rastlantı olmadığını bir takım kanıtların ortadan kaldırılmak istendiğini düşündüğünü belirtti.

2a-copy-768x576.jpg

Polis ve asker soruşturma başlattı

Olay dün sabah saatlerinde belediyeye çöplükte yangın ihbarı yapılması üzerine ortaya çıktı. Belediyeye ait tanker ve iş araçlarının çöplüğe yönlendirilmesinin ardından yangının çok sayıda kitapların yakılmak istendiği sırada çıktığı fark edildi. Belediye çalışanları bazı kitap yazarlarının Fetullah Gülen olduğunu fark etmesi üzerine konuyu Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’ye aktardı. Yangının söndürülmesi üzerine 150 adet kitabın yanı sıra 2 adet bilgisayara ait dahili bellek ile harici belleğin (USB) de imha edilmek istendiği fark edildi. Yakılmak istenen belleklerin daha önceden de sert bir cisimle hasara uğratılarak kullanım dışı bırakılmak istendiği tespit edildi. Tüm dünya gündemine bomba gibi düşen Türkiye’deki darbe girişimi nedeni ile olayın tesadüf olmadığını düşünen Başkan Sarıçizmeli ise olayı polise aktardı. Çöplüğe gelen polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Askeri istihbarat birimi incelenmek üzere bazı kitaplara el koyarken, polis çöplükte yakılarak imha edilmek istenen kitap ve bellekleri emare olarak aldı. Polis ve asker olay ile ilgili geniş çaplı olarak soruşturma başlatırken, emare alınan kitaplar ve bellekler incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildi.

1a-copy-768x576.jpg

Sarıçizmeli: Bir takım kanıtlar imha edilmek istendi

Olay ile ilgili konuşan Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, yangının söndürülmesi ile bazı kitapların yazarlarının Fetullah Gülen olduğunu ve yakılmak istenilenler arasında bilgisayar belleklerinin bulunduğunun fark edilmesi üzerine olayı hemen polise bildirdiğini kaydetti. Bölgede mevcut yapılanma olup olmadığının polis tarafından araştırılacağını ifade eden Sarıçizmeli, imha edilmek istenen kitap ve belleklerin bölgeden biri tarafından mı atılıp yakıldığı yoksa başka bölgeden mi getirildiği yönünde kesin bir bilgi bulunmadığını açıkladı. Türkiye’de yaşanan darbe girişimleri ve sonrasındaki gelişmeler nedeni ile çöplükte kitap ve bilgisayar belleklerinin yakılmak istenmesinin tesadüf olmadığını söyleyen Sarıçizmeli, bir takım kanıtların ortadan kaldırılmak istendiğini ifade ederek şüphe çeken bu durumun polis tarafından araştırılmasına olanak sağlandığını kaydetti.

4-copy-1-765x510.jpg

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.