1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARPAZ'DAKİ KARAVANLARA TAHLİYE KARARI
KARPAZ'DAKİ KARAVANLARA TAHLİYE KARARI

KARPAZ'DAKİ KARAVANLARA TAHLİYE KARARI

Verilen süre doldu!

A+A-

 

İskele Kaymakamlığı, Karpaz bölgesinde emirname kapsamı alanına kurulan karavanların tahliye edilmesi için verdiği süre doldu. Kalmakta ısrar eden karavan sahipleri için polise suç duyurusunda bulunuldu.

14 Ağustos 2014 tarihine kadar karavanların bölgeden taşınması için gönderilen uyarı yazısına işi yürüten şahıs ve karavan sahipleri uymadı.

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, konuyla ilgili dün İskele Polis Müdürlüğü’ne gidip ifade verdiğini ve yasal işlemlerin başlatılmasını istediğini söyledi.

Karavan bölgesini icarında bulunduran kişiye yönelik yasal işlemlerin başlatıldığını ifade eden Musaoğulları, karavan sahiplerine de polisin ihtarda bulunacağını belirtti.

Musaoğulları, karavanlarını kaldırmayıp zorluk çıkarak kişiler hakkında da yasal işlem yapılacağını söyledi.

İskele İlçesi Hali Arazi İcar Takdir Komisyonu kararıyla bölgeye verilen icar izninin yasal olmadığı ve yenilenmeyeceği kararı çıktığını anımsatan Musaoğulları, orasının devlet malı olduğunu ve emirname kapsamında karavan bölgesi olamayacağını vurguladı.

“Yasal olarak uygun değil”

İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, geçmiş dönemde usule uygun olmayan şekilde bir şahsa Karpaz Emirnamesi kapsamındaki bu yerin icar edildiğini söyledi.

Bu icar işletmesinin sözleşmeye de uygun olmadığını vurgulayan Musaoğulları, İskele İlçesi Hali Arazi İcar Takdir Komisyonu’nun Çevre Koruma Dairesi ile Şehir Planlama Dairesi’nden görüş alarak mevcut izni iptal ettiklerini belirtti.

Musaoğulları, her iki dairenin de yaşanan süreçle ilgili olumsuz görüş verdiğini, yani bölgeye karavan yerleştirilmesinin yasal olarak uygun olmadığını belirttiğini ifade etti.

 

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.