1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARPAZ’IN CİĞERİ YANDI
KARPAZ’IN CİĞERİ YANDI

KARPAZ’IN CİĞERİ YANDI

Yaklaşık 600 dönümlük ormanlık alanı küle döndüren yangın, Türkiye’den gelen uçak ve helikopterin yardımıyla söndürüldü

A+A-

Erenköy-Dipkarpaz arasındaki Beyaztaş diye bilinen ormanlık alanda dün saat 13.00’te çıkan yangın uzun uğraşlar sonucunda saat 16.15’te kontrol altına alındı.
Polis Basın Subaylığı’ndan alınan bilgiye göre yangın, Türkiye’den gelen yangın söndürme helikopteri ve uçağının katkısıyla kontrol altına alındı.
Yaklaşık 500-600 dönümlük arazi içindeki çam, ardıç ağacıyla makiliğin zarar gördüğü yangının çıkış nedeni konusunda kesin açıklama yapılmadı. Yangının kontrol altına alınmasından sonra başlayan soğutma çalışmaları ise gazetemiz baskıya verildiği saatlerde devam ediyordu.

BİR İTFAİYECİ ZEHİRLENDİ
Karpaz bölgesindeki yangın söndürme çalışamaları sırasında Hakan Doğan adındaki bir itfaiye çalışanı dumandan zehirlendi.
İtfaiye ekipleri tarafından bulunan ve bayılma esnasında başından yaralandığı tahmin edilen Doğan, ambulanla hastaneye kaldırıldı.
Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün ve Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim de olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Karpaz’ın ciğerini yakan alevlerin kontrol altına alınması esnasında bölgede bulunan v yetkililer, felaketin daha da büyümesinin önüne Türkiye’den gelen yangın söndürme helikopteri ile uçağının geçtiğini belirtti.

DESTEK OLMASA FELAKET BÜYÜRDÜ
Doğu İngiliz Üsler Bölgesi İtfaiye Müdür yardımcısı Halil Bayraktar, yardım çağrısı üzerine bölgeye geldiklerini, gördükleri manzarada helikopter veya uçak desteği olmadan bu tür yangınların kontrol altına alınmasının olası olmadığını ifade etti. Bayraktar, “Bugün uçak veya helikopter desteği olmamış olsaydı belki de ikinci bir Beşparmak Dağları felaketini yaşamış olurduk” dedi.

RÜZGARA RAĞMEN ÇALIŞMA BAŞARILI OLDU
Doğu İngiliz Üsler Bölgesi İtfaiye Genel Müdürü John Simon ise hava desteğinin bu tür yangınlara olan önemine vurgu yaptı. Gerek kendi üslerinden gelen helikopterin gerekse de Türkiye’den gelen uçak ve helikopterin planlı çalışmaları sonrasında rüzgara rağmen çok iyi bir iş başardıklarını söyledi.

YANGININ NEDENİ BİLİNMİYOR
Orman Faydalanma Koruma ve Mekanizasyon Şube Müdürü Cemil Karzaoğlu’da yangın sonrası yaptığı açıklamada, Yangının 13:00 sıralarında çıktığını nedenini de araştırdıklarını ancak bu alanın tamamen insanların dolaşım alanı dışında kaldığını doğal ormanlık alan olduğundan yangının çıkış sebebini araştırdıklarını ifade etti. Orman ekiplerinin yanında insan gücü ve makine olarak Sivil Savunma Müdürlüğü’nün de destek sağladığı belirtti ve sahada tam soğuma yapılmadan ayrılmayacaklarını söyledi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.