1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARŞI TARAFIN İDDİASI: "ÇARPIP KAÇTILAR"
KARŞI TARAFIN İDDİASI: "ÇARPIP KAÇTILAR"

KARŞI TARAFIN İDDİASI: "ÇARPIP KAÇTILAR"

Kıbrıslı Türk çiftin Kıbrıs'ın güneyinde 13 Nisan'da uğradığı "saldırının" bir "çapıp-kaçma" olayının ardından gerçekleştiği öne sürüldü.

A+A-

Kıbrıs gazetesinin haberine göre, Kıbrıslı Türk Erfem Günsay ve eşi Simge Günsay, Kıbrıslı Rum taksici ve babasının Lefkoşa'da sözlü ve fiziki saldırısına uğradıklarını ifade ederken, Kıbrıslı Rum taksi şoförünün, arabasına çarpıp durmadıkları için olayın büyüdüğünü söylediği iddia edildi.

Larnaka-Lefkoşa anayolunda meydana gelen olay "30 dakika boyunca yolda taciz ettiler, önünü kestiler, eşinin yanında darp edip yüzüne tükürdüler, küfrettiler" şeklinde basına yansımıştı.

Ancak karşı tarafın iddiası, Günsay'ın "aracıyla Kıbrıslı Rum taksi şoförünün aracına çarptığı ve durmadığı, bu nedenle aşırı tepki gösterildiği" şeklinde oldu.

Edinilen bilgiye Günsay'ın taksiye çarpmasının ardından Larnaka-Lefkoşa anayolunda başlayan kovalamaca, taksi şoförünün, başka bir araçla Lefkoşa'da bulundukları bölgeye gelen babası ile birlikte Erfem Günsay'ın önünün kesmesiyle son buldu.

Yol içinde çıkan tartışma sonucu Kıbrıslı Rum taksi şoförünün Günsay'a sözlü ve fiziki şiddet uyguladığı ifade edildi. Olay yerine Kıbrıs Rum polisinin gelmesinin ardından her iki tarafın da birbirinden şikayetçi olduğu ve 18 Nisan Salı günü güney Lefkoşa'da yargıç önüne çıkarılacakları belirtildi. Kıbrıslı Türk çift, dün basına yansıyan demeçlerinde, saldırıya neden uğradıklarına anlam veremediklerini söylemişti.

Gazete Kıbrıslı Rum taksi şoförünün iddiaları hakkında görüşünü almak istediği Erfem Günsay'a ulaşamadığını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.