1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “KARŞILIK BEKLEMEDEN İYİLİK YAPMA”
“KARŞILIK BEKLEMEDEN İYİLİK YAPMA”

“KARŞILIK BEKLEMEDEN İYİLİK YAPMA”

Vakıfların Kıbrıs Türk halkına devrinin 58. yıldönümü bugün başlayan etkinliklerle kutlanıyor.

A+A-

Vakıfların Kıbrıs Türk halkına devrinin 58. yıldönümü bugün başlayan etkinliklerle kutlanıyor.

Vakıfların İngilizlerden kurtuluşunun 58. Yıldönümü yanında adadaki kuruluşunun 443. Yıldönümü, bu yıldan itibaren “Kıbrıs Vakıflar Haftası” adıyla kutlanacak.

Vakıflar  Haftası, bu sabah, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı.

“Karşılık beklemeden insanlara iyilik yapma” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinlikler, 21 Nisan’a kadar devam edecek.

Lefkoşa Bedesten’de yer alan açılışa, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Başbakanlık adına Müsteşar Ömer Köseoğlu, Din İşleri Başkanı Talip Atalay ve din adamları, bazı milletvekilleri, bazı parti başkanları, yabancı konuklar ve diğer yetkililer katılırken, Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları da hazır bulundu.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, Hat Sanatı Gösterisi, Ebru Sanatı Gösterisi, Kıbrıs Havaları Derneği konseri ve semazen gösterisi yer aldı.

Kıbrıs Vakıf Eserleri Fotoğraf Sergisi, Bedesten’de; Kıbrıs Vakfiyeleri Sergisi Büyük Han’da açıldı.

BENTER

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, bugün açılışa gelen ve Vakıfların İngilizlerden devralınışının 58. Yıl kutlamalarına katılan herkese teşekkür ederek, Vakıfların Kıbrıs Türk halkı açısından çok değerli bir kurum olduğunu kaydetti.

Benter, Osmanlıların Vakıfları 1571’de kurduğunu, bunun Osmanlıların ne kadar ileriyi düşünen insanlar olduğunu gösterdiğini ifade ederek, Vakıfların fakirlere, yetimlere, ihtiyaçlı olanlara yardım etmek, gelecek nesillere sahip çıkmak ve halkın sahip olduğu değerleri geleceğe taşımak için kurulduğunu anlattı.

Kendilerinin de bu yıl Vakıflar Haftası’nı “Karşılık Beklemeden İyilik Yapma” sloganıyla kutladığını ifade eden Benter, toplumda yardım ruhunu canlandırmak için, bu sloganı içeren kalemler hazırladıklarını ve okullara dağıtıp çocuklara bu bilinci aşılamaya çalışacaklarını belirtti. Ayrıca iyilik yaparken dil, din, ırk ayrımının yapılmamasının önemine vurgu yaptı.

ARSENAL

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal da, 700 yıl önce yapılan bedestenin Kıbrıs’ın ne kadar zengin bir yapıya sahip olduğunu gösterdiğini, büyük eserlerin bulunduğunu ifade ederek, bu anlamlı günün etkinliklerinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ersenal, herkesin geleceğine sahip çıkması gerektiği, insanlara yardım eli uzatmasının önemine dikkat çekerek, Vakıflar olarak geleceğe güzel eserleri taşımak için çalıştıklarını söyledi.

WEİDERUD

İsveç Büyükelçiliği bünyesindeki "Kıbrıs Barış Sürecinin Dini Boyutu"nun Yönetici Koordinatörü Salpy Eskidjian Weiderud da, miras aldıkları, koruyucusu oldukları şeyler, kutsal kabul edilen hak ve sorumluluklar karşısında saygı duymaları gerektiğini ifade ederek, “Türkü, Rumu, Ermenisi, Maroniti, Latin Kıbrıslısı ve Kıbrıs’ı yuvası bellemiş diğer tüm milliyetleri, geçmişteki hatalarımızdan ders çıkarıp herkes için ortak bir barış ve refah ivmesi yakalama vaadinde bulunarak, ortak geleceğimizi ele almanın yollarını bulmalıyız” dedi.

Weiderud, adanın kültürel mirasını korumanın insanlık için bir görev olduğuna vurgu yaparak, ibadet mekanlarına saygı göstermenin önemine işaret etti. Adadaki din ve ibadet yerlerinin insanların “çılgınlığının” kurbanı olduklarını savunan Weiderud, tarihi, gelenekleri, kültürü ve kimlikleri gösteren bu yerlere saygı gösterilmesi ve yaşatılması gerektiğini, böylece adadaki toplulukların ailelerin ve bireylerin daha da yakınlaşabilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.