1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARŞIYAKA'DA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI
KARŞIYAKA'DA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI

KARŞIYAKA'DA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASI

Karşıyaka'da meydana gelen trafik kazası sonucunda 1 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Mevlevi’de önceki akşam 71 yaşındaki Ahmet Yıldız isimli yayanın araba çarpması sonucu hayatını kaybetmesinin üzerinden 24 saat geçmeden, benzer bir ölümlü trafik kazası da dün Karşıyaka’da meydana geldi.

Girne-Güzelyurt anayolundaki Özgürlük Caddesi’nde saat 17.30 sıralarında meydana gelen kazada, yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışan 78 yaşındaki Nimeti Resa Hindi isimli kadın otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Yaşlı araca çarpan aracın sürücüsü 34 yaşındaki İsmail Çelik, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza sonucu şok geçiren ve yaşlı kadının başında bekleyen İsmail Çelik, polis tarafından gözaltına alındı. İsmail Çelik’in “Ölümlü kazaya sebebiyet verme” suçlamasıyla bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

 

Evine gidiyordu
Kaza, Girne’den Güzelyurt istikametine doğru seyreden İsmail Çelik’in yönetimindeki CS 710 plakalı aracın, Karşıyaka’da evine gitmek için yolu yaya olarak geçmeye çalışan Nimeti Resa Hindi’ye çarpmasıyla meydana geldi.

Doğma büyüme Karşıyakalı olan Nimeti Resa Hindi, kaldırıldığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Araç sürücüsü Tepebaşı’nda sakin İsmail Çelik tutuklandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

“Birçok kez kaza tehlikesi atlattı”
Bölgede yaşayanlardan ve kadının akrabalarından edinilen bilgilere göre, eşini yıllar önce kaybeden ve hiç çocuğu bulunmayan Nimeti Resa Hindi, Karşıyaka’daki evinde köpeğiyle birlikte yaşıyordu.

Yaşlılık nedeniyle unutkanlığı başlayan ve bakıma muhtaç olduğu iddia edilen Nimeti Resa Hindi, sürekli köpeğiyle birlikte anayolda geziniyordu. Kadının yolu sürekli karşıdan karşıya güvensiz bir şekilde geçtiğini anlatan bölge halkı, talihsiz kadının birçok kez kaza tehlikesi atlattığını ifade etti.

“Sokak lambaları yanmıyordu”
 Bölgede bulunan ancak çalışmayan sokak lambalarından şikayet eden bölge halkı, gündüz tamir edilen sokak lambalarının akşama yeniden bozulduğundan yakındı.

Sokak lambalarının çalışması durumunda sürücünün yaşlı kadını görebileceğine işaret eden çevre sakinleri, karanlıktan ve hızdan dolayı bölgede sürekli kaza olduğuna vurgu yaptı.

Sabit hız radarını geçtikten sonra araçların süratlendiğini anlatan vatandaşlar, aynı yol üzerinde bugüne kadar en az 5 ölümü trafik kazası meydana geldiğine dikkat çekti.

Öksüz kalan köpek ağladı
Öte yandan yaşlı kadınla birlikte yaşayan köpek ise sahibinin başına gelenlerin ardından önce evin girişindeki masanın altına yattı. Yaşlı kadının evine gelmesini bekleyen köpek, titreyerek inlemeye başladı.

Bölgede oluşan kalabalıktan dolayı sahibinin başına kötü bir şey geldiğini anlayan köpek, ardından evin giriş kapısının önünde bekledi. Lapta Belediyesi’nin yaşlı kadın için yaptırdığı duvar saati ise talihsiz kadının aldığı son hediye oldu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.