1. HABERLER

  2. SPOR

  3. KARTAL PENÇEYİ GEÇİREMEDİ
KARTAL PENÇEYİ GEÇİREMEDİ

KARTAL PENÇEYİ GEÇİREMEDİ

Beşiktaş-Arsenal Mücadelesinde Gol Yok

A+A-

 

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi Play-Off ilk maçında Arsenal ile 0-0 berabere kaldı.

Oyuna istekli başlayan Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte 3. saniyede Demba Ba ile ilk pozisyonunu buldu. Savunmada Motta ile hata yapan siyah-beyazlı ekibin oyun düzeni bozuldu.

TOPUN KONTROLÜ TEKRAR BEŞİKTAŞ'TA

Rakibin etkin olduğu alanı genişletmesiyle kaleden uzak kalan ev sahibi ekip, ilk dakikalardaki gibi pozisyon üretmekte zorlandı. Topun kontrolünü tekrar eline alan Beşiktaş, uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklamasına rağmen istediği golü bulamadı.

ARSENAL HATAYA ZORLADI

Arsenal, topu ayağında tutarak Beşiktaş'ın baskı kurmasını engellemeye çalıştı. Rakibini kendi yarı alanından geriye doğru iten İngiliz temsilcisi, kurduğu baskıyla siyah-beyazlıları hataya zorladı. Bunda başarılı olan konuk ekip, özellikle sağ kanatta Wilshere ile etkili oldu.

BEŞİKTAŞ ÜSTÜNLÜK ŞANSINI DEĞERLENDİREMEDİ

İlk yarının son dakikasında iki takım da soyunma odasına üstünlükle gidebileceği net pozisyonu buldu. 44. dakikada rakip savunmanın hatasından topu kapıp ceza alanına giren Demba Ba, aynı başarıyı vuruşunda yapamayınca Beşiktaş, üstünlük şansını değerlendiremedi. 45. dakikada ise bu sefer Arsenal, önemli bir şans yakaladı. Alexis Sanchez'in pasıyla savunmanın arkasında pozisyon alan Giroud'un dokunamadığı top, kaleci Tolga'da kaldı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA DA TABLO DEĞİŞMEDİ

Her iki ekip de ilk yarıda hücumda yakaladıkları tempoyu soyunma odasından sahaya taşıdı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Arsenal, Ramsey ile pozisyon buldu. Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş, Olcay Şahan ile yakaladığı net pozisyonu değerlendiremedi.

RAMSEY OYUNDAN ATILDI!

Temponun düşmediği ikinci yarıda iki takım da hücumda gol ararken, savunmada dengesiz yakalandı. Beşiktaş, zaman zaman savunmadaki top kayıplarıyla kalesinde tehlike yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, maçın bitimine 10 dakika kala Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla büyük bir avantaj yakalamasına rağmen savunmada yine dağınık bir görüntü verdi.

veli.jpg

VELİ'NİN HATASI YAN DİREKTEN DÖNDÜ

Beşiktaş, 88. dakikada Veli'nin hatası sonrası kalesindeki en net pozisyonu yaşadı. Topu kapan Chamberlain'in şutunda meşin yuvarlak yan direkten dönünce Beşiktaş, geriye düşmekten kurtuldu. Siyah-beyazlı takım, hücumda çaprazda rakip ceza alanına yakın yerlerde hatalı paslar yapınca meşin yuvarlağı ceza alanına taşıyamadı ve rakibiyle yaptığı ilk maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

Müsabakanın rövanşı 27 Ağustos Çarşamba günü saat 21:45'te Emirates Stadyumu'nda oynanacak.

50 BİN SEYİRCİ İZLEDİ

Öte yandan Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan Şampiyonlar Ligi play off eleme mücadelesini 50 bin futbolsever izledi. 150 kadar Arsenal taraftarı da kendilerine ayrılan tribünden karşılaşmayı seyretti. 

 

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.