1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KARTVİZİT HAYATLARINI KÂBUSA ÇEVİRDİ
KARTVİZİT HAYATLARINI KÂBUSA ÇEVİRDİ

KARTVİZİT HAYATLARINI KÂBUSA ÇEVİRDİ

Kartvizit hayatlarını kâbusa çevirdi

A+A-

Sosyal medyada paylaşıldıktan sonra büyük tepkilere neden olan kartvizit, üç kuşaktan beridir taksicilik yapan Özgüler Ailesi’nin hayatını kâbusa çevirdi. Aynı duraktaki üç aracın sahibi olan Özgüler ailesi, “kadın tedarikçisi” taksicinin sadece kendilerin değil ülkenin adını da lekelediğini belirterek, “Devletimiz ya bu kişilerin T iznini iptal etsin, ya da başka yere aktarsın” dedi.

“Kadın bulma konusunda aracılık” adına bastırılan kartvizitte belirtilen “Özner durağın” isim sahibi aile ateş püskürdü. Duraktaki dört taksiden üçüne sahip olan Özner Özgüler ve ailesi, kartvizitte belirtilen durak ismi yüzünden imalı konuşmalara ve eleştirilere maruz kaldı.

Konuyla ilgili olarak Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Özner Özgüler çarpıcı açıklamalarda bulundu. Taksiciliğin dedelerinden gelen bir meslek olduğunu ve bu işi ciddiyetle yaptıklarını kaydeden Özgüler, çıkan haberlerden duydukları üzüntüyü dile getirdi. Aynı ismi taşıyan dedesi, babası ve amcalarının taksicilik yaptıklarını kaydeden Özgüler şunları söyledi:

“30 yıldır, Ziraat Bankası’nın karşısındaki Özner Taksi’deyiz. Yazıhane dedemin kontrolündedir. Dedemin adı da Özner Özgüler. O durakta 4 tane T izni var, üçü bize ait. Bir izin de başkasının. Bu kişi durağın ismini kullanarak kartvizit bastırdı.”

“Uyuşturucudan sabıkası olan bir kişi…”

Kadın sağlama adına kartvizit bastıran kişilerin uyuşturucu suçundan davaları olduğunu savunan Özgüler, “Bu kişinin daha önce de farklı yolsuzlukları olmuştu ve biz uyarmıştık. Uyuşturucudan davaları olan bir kişi” dedi.

“İşimizi düzgün yapmaktan başka gayemiz yok”

İşlerini düzgün yapmaktan başka bir gayeleri olmadığını ifade eden Özgüler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rum tarafından göçmen olarak geldik. O zamandan beri evimize taksicilikle ekmek götürüyoruz. Bu işi ciddiye alıyoruz. Giyimimize, kuşamımıza, tıraşımıza, konuşmamıza dikkat ederiz çünkü aileden öyle gördük. Birisi çıkıp kartvizit basıyor ve sizin itibarınızı zedeliyor. Bizim çevremiz geniş, internet sitelerinde haberin çıkmasından sonra herkes bunu sormaya başladı.

“Aile içinde problemlere yol açtı”

Bu konu ailemizin içinde de problemlere yol açtı. Babama, amcama kızdım, ‘neden önüne geçmediniz’ diye ama nasıl geçebilirlerdi?”

“Turist olarak gelmişsiniz ve sizi uyuşturucu kullanan kişiler gezdiriyor!”

Konuyu Ulaştırma Bakanlığı’na intikal ettirdiklerini belirten Özner Özgüler, olayın sadece kendilerini değil, devleti de ilgilendirdiğini ifade etti. KKTC’nin adının lekelendiğini kaydeden Özgüner şöyle dedi:
“Ulaştırma Bakanının basın sözcüsüne durumu izah ettik. Uyuşturucudan defalarca girmiş-çıkmış biri taksicilik yapıyor. Düşünün, turist olarak gelmişsiniz ve sizi uyuşturucu kullanan kişi/kişiler taşıyor.

“Devleti de ilgilendiren bir durum”

Ben kendi adımı geçtim, devleti de ilgilendiren bir durum var ortada. Bu kişinin T izni olduğu için benim duraktan atma imkânım yok. Ancak kaba kuvvetle atabiliriz, onu da biz tercih etmeyiz. Duraktaki diğer şoförler de bunu istemiyor. Bu durumdan ötürü polislik oldular. Devletimize güvenimiz var. Ya bu ve bunun gibi kişilerin T iznini iptal etsin, ya da başka yere aktarsın.”

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.