1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASAPLARA GÖRE ETLERDE HASTALIK...
KASAPLARA GÖRE ETLERDE HASTALIK...

KASAPLARA GÖRE ETLERDE HASTALIK...

KASAPLARA GÖRE ETLERDE HASTALIK...

A+A-

Her ay yeni bir hastalığın çıkmasına alıştıklarını belirten Kasaplar, satışların azaldığını vurguladı.

“Halk için bir söylenti olduğunu ve gelip geçtiğini düşünüyorum. Öyle bir durum olsa elbette topluma yansır. Hastalık ve ölüm haberleri görmeye başlardık…”


 “Veteriner Dairesine müracaat ediyoruz ardından kesim yapılacak hayvanlara kontroller yapılıyor. Getirdiğimiz belgelerle hekim kontrolünde kesim yapılıyor…”

Küçükbaş ve büyükbaş hayvanların Scrapie hastalığına yakalandıkları ancak Veteriner Dairesi'nin Maliye Bakanlığı'nda para olmadığı gerekçesi ile bu hayvanları alıp telef etmediği öne sürülmüştü. Kasaplar ise hayvanların sürekli kontrolden geçtiğini ve kesim sırasında denetimlerin yapıldığını ifade etti. Her ay yeni bir hastalığın çıkmasına alıştıklarını belirten Kasaplar, satışların azaldığını vurguladı.
 
 
Işıklar Kasap

Durdu Özdeğirmenci: “Denetimler yapılıyor. Sağlık Bakanlığına bağlı Veteriner Dairesi hekimleri kontrolünde kesim yapılıyor. İki tane mezbahamız bulunuyor. Bunlardan bir tanesi Gönyeli bölgesindedir. Öncelikle evrak işlerini tamamladıktan sonra Veteriner Dairesine müracaat ediyoruz ardından kesim yapılacak hayvanlara kontroller yapılıyor. Getirdiğimiz belgelerle hekim kontrolünde kesim yapılıyor. Satışlarımızda azalma yaşandı nedeni ise her ay farklı bir hastalık gündeme geliyor ve vatandaş da bu durumdan tedirgin oluyor. Kasap olarak her ay yeni bir hastalığın çıkmasına alıştık.”

Kemal Kamkam Ve Oğulları

Kemal Kamkam: “Halk için bir söylenti olduğunu ve gelip geçtiğini düşünüyorum. Öyle bir durum olsa elbette topluma yansır. Hastalık ve ölüm haberleri görmeye başlardık. Kesimlerimiz sıkı bir denetim halinde yapılıyor. Hekimler kesim yapılırken bütün kontrolleri yapıyor. Satışlarımızda azalma oldu fakat ekonomi açısından bir sorun yaşadık. Dövizin yükselmesiyle beraber vatandaşlar ekonomik nedenlerden dolayı ete fazla yanaşmıyorlar.”

Kermiya Kasap

Mehmet Kerimoğlu: “Kesim yapılmadan önce gerekli evraklarımızı tamamlıyoruz. Veterinere götürdüğümüzde belgelerimiz tamamsa ve kesim yapılacak hayvana kontrol edilmesinin ardından hekimlerle beraber kesimlerimizi yapıyoruz. Denetim yapılıyor ve sağlık koşulları çerçevesinde satışlarımızı yapıyoruz. Vatandaş bize gelme konusunda hiçbir tedirginlik yaşamıyor. Dürüst olduğumuzu bildikleri için müşteri konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadık.”

Özlem Et Pazarı

Özlem Akbıçak: “Belediye tarafından izin alınmadıysa zaten iş yerini açamıyoruz. Hayvanlarımıza sağlıklı olduğu dair kulak numaraları veriliyor ve hekimler gözetiminde kesim yapılıyor. Bununla beraber kasabımızda her gün yapılan temizliğimize özen gösteriyoruz. Belediyede her zaman denetimini gerçekleştiriyor.”

Hasgül Kasap

Hüseyin Dağşener: “İş yerinde hijyene çok önem veriyoruz. Bununla ilgili olarak iş yerinde her gün temizlik yapılıyor. Asılsız çıkan haberler yüzünde tabiki dönem dönem müşteri azlığı yaşıyoruz fakat belediyeler tarafından denetimler yapılırken sağlık koşulları baz alınarak kesimler yapılıyor.”
 
Kermiya Belça Kasap Reyonu

“Kesilecek olan hayvanlar her zaman veteriner kontrolünden geçiyor. Kesim yapılırken bile denetimler devam ediyor. Mezbahalarda et dağılımı yapılırken bile hekimin imzası atıldıktan sonra bize ulaşıyor. Bizde sağlık koşulları çerçevesinde satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Her gün temizlik yapımı, eldiven kullanımı ve buzluğun tertibi gibi konulara özen gösteriyoruz. Satışlarımızda pek bir değişiklik olmadı. Müşteri kaybı yaşamadık.”
Haberal Kıbrıslı
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.