1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASASI BOŞ ÇIKTI
KASASI BOŞ ÇIKTI

KASASI BOŞ ÇIKTI

Kasası boş çıktı

A+A-

İzinsiz 320 adet pompalı tüfeğin sahibi olduğu belirtilen Ali Küçük, 10 bin TL olan teminat parasını yatıramadığı için cezaevine gönderildi

Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Serbest Liman Bölgesi’nde önceki gün bir konteyner içerisinde tespit edilen ve KKTC’ye ithali yasak olan 320 adet pompalı tüfek ile ilgili olarak silahların sahibi Ali Küçük, silahları adaya getiren kargonun işletmecisi Erdoğan Erhun ile silahların tespit edildiği ambarın ait olduğu Port İsbi isimli şirketin sorumlusu Filiz Gencer gözaltına alındı.

Serbest Liman Bölgeler Yasasının 7’inci maddesini ihlal ettikleri gerekçesi ile gözaltına alınan zanlılar dün, teminat maksatlı Gazimağusa Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Zanlılar, toplam 320 bin TL’lik kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak İzinsiz 320 adet pompalı tüfeğin sahibi olduğu belirtilen Ali Küçük, 10 bin TL olan teminat parasını yatıramadığı için cezaevine gönderildi.

KKTC’ye ithali yasak 320 silah ithal ettiler
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis Müfetiş Muavini Faysal Güden, zanlıların 21 Temmuz 2016 tarihinde, “Güzelyurt” isimli yük gemisi ile KKTC’ye ithali yasak olan 320 tane pompalı ve yarı otomatik silah ve 10 tane şarjörü, bakanlar kurulundan izin almaksızın getirerek Port İsbi şirketine ait ambarda muhafaza ederek,  Serbest Liman Bölgeler yasasının 7’inci maddesini ihlal ettiklerini söyledi.  Konteyner içerisindeki silahların 17 Ağustos 2016 tarihinde polis tarafından tespit edildiğini anlatan Güden, konteyner içerisinde KKTC’ye ithali yasak olan 320 adet pompalı ve yarı otomatik silah ile 10 adet şarjör tespit ettiklerini ve emare olarak el koyduklarını aktardı.

332 adet av tüfeği
Yine aynı konteyner içerisinde KKTC’ye ithali yasak olmayan 332 adet av tifeği bulunduğunu da aktaran Güden, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlı 1 Ali Küçük’ün 10 bin, zanlı 2 Erdoğan Erhun ile zanlı 3 Filiz Gencer’in ise 5’er bin nakdi kefalet yatırmaları şartı ile serbest bırakılmalarına emir verdi. Yargıç Hazal Hacımulla ayrıca zanlılar aleyhinde KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 100’er bin TL’lik şahsi kefalet senedi imza etmeleri yönünde emir verdi.

Silahların sahibi Ali Küçük cezaevine gönderildi
Gazimağusa Serbest Liman bölgesinde tespit edilen ve suç unsuru teşkil eden pompalı-otomatik 320 silahın sahibi Ali Küçük, teminat şartlarını yerine getiremediğinden dolayı Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Polis Basın Subaylığı’ndan elde edilen bilgiye göre, Ali Küçük, dün çıkarıldığı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nin verdiği 10 bin TL nakdi ve muteber bir KKTC vatandaşının 100 bin TL kefil girmesi şartını yerine getiremedi ve cezaevine gitti.
Meseleyle ilgili diğer 2 zanlı Port İsbi Ltd. Müdürü Filiz Gencer ile Erhun Gümrükleme Direktörü Erdoğan Erhun ise teminat şartlarını yerine getirdiğinden dolayı serbest bırakıldı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.