1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAŞGAR İSYANDA!
KAŞGAR İSYANDA!

KAŞGAR İSYANDA!

Kaşgar İsyanda!

A+A-

 

Girne Kaşkar bölgesinde kanalizasyon çalışmaları yüzünden ana elektrik kablosunun kopması sonrası Atalar apartmanının ana elektrik panosu önce yandı, sonra patlamaya başladı… Hala tamir edilmeyen ana pano apartman sakinlerini mağdur etti.

“Yol ve kanalizasyon yapacaksınız diye bizi mağdur ettiniz” diyerek öfkesini paylaşan mağdurlar, apartmanda buhar kullanmak zorunda olan hasta çocukların olduğunu, buzdolabındaki yiyecekleri çöpe attıklarını ve sınav haftasında olan çocukların akşamları ders çalışmakta zorluk çektiğini söyledi.

Ne belediyenin, ne de hükümet yetkililerinin sorunlarıyla ilgilenmediğinden yakınan apartman sakinleri, “Aynı sorun onlardan birinin başına gelseydi 24 saat geçmeden çözülürdü” diye konuştu.

Kıbrıs Postası'ndan Eniz ORAKCIOĞLU'nun haberine göre, Girne’de Kaşkar Bölgesi’nde süren kanalizasyon çalışmaları yüzünden ana elektrik kablosunun kopması sonrasında Gazi Osman Paşa Sokak Atalar Apartmanı’nın ana panosu tutuşarak patlamaya başladı. Çarşamba gününden bu güne elektrik ve suyu olmayan apartman sakinleri ise mağduriyetlerini anlatarak isyan etti. Apartmanda buhar yapılması gereken hasta çocuklar olduğunu belirten apartman sakinleri, “Yol ve kanalizasyon yapacaksınız diye bizi mağdur ettiniz” dedi.

“Elektrik dairesi ilgilenmedi”

Günlerdir elektrik ve su olmadan hayatlarını idame ettirmeye çalışan mağdurlar, kimsenin sorunlarıyla ilgilenmemesinden dolayı bir hayli kızgın. Apartman sakinleri, Kanalizasyon çalışmalarını gerçekleştiren Aşan Şirketi’nin hatası sonucu oluşan bu sorunun onlar tarafından çözüleceği, hatta kutuların dahi yenileceği sözünü aldıkları halde daha dün gelip ilgilendiklerini, fakat sorunun bir türlü çözülemediğini belirtti. Bunun yanında Elektrik dairesinin sorunla ilgilenmediğine de dikkat çeken mağdurlar, Aşan Şirketinin kendi imkânları ile tutuğu özel bir şirketin aynı yanık kabloların ve kutuların üzerinden yeni kablo çekmeye çalışarak sorunu gidermeye çalıştığını söyledi.

“Yiyecekleri çöpe attık”

Buzluktaki yiyeceklerini elektrik kesintisi yüzünden çöpe atmak zorunda kaldıklarını ifade eden apartman sakinleri, çocuklarının sınav haftası olmasına rağmen elektrik olmadığından dolayı sağlıklı ders çalışamadığını da dile getirdiler. Ne belediyenin, ne de hükümet yetkililerinin sorunlarıyla ilgilenmediğinden yakınan apartman sakinleri, “Aynı sorun onlardan birinin başına gelseydi 24 saat geçmeden çözülürdü” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.