1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAŞİF, 11. ULUSLARARASI ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ŞURASINA KATILDI
KAŞİF, 11. ULUSLARARASI ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ŞURASINA KATILDI

KAŞİF, 11. ULUSLARARASI ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME ŞURASINA KATILDI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın davetiyle gittiği İstanbul’da, 11. Uluslararası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’na katıldı.

A+A-

KAŞİF: “KKTC'NİN GELİŞİMİNİ VE DEĞİŞİMİNİ GERÇEKLEŞTİRMESİ İÇİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÇOK ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın davetiyle gittiği İstanbul’da, 11. Uluslararası Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası’na  katıldı.

Kaşif, KKTC'nin gelişimini ve değişimini gerçekleştirmesi, daha güçlü ve büyüyen bir ekonominin oluşması, daha yüksek istihdam oranına ulaşılması, daha kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi için bilgi ve iletişim teknolojilerinin çok önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Şurada, konuk olan 25 bakan, Yuvarlak Masa Toplantısı’nda “Ulaşım ve İletişimin Geleceği” masaya yatırdı.

Şuraya devlet yetkililerin yanı sıra Türkiye ve dünyadan çok sayıda sektör temsilcisi, akademisyen, uzman ve sivil toplum kuruluş temsilcisi de katılıyor.

Şura “Herkes için Ulaşım ve Hızlı Erişim” temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. 7 Eylül’e kadar sürecek Şura’nın açılışında Türkiye Kültür Bakanlığı Halk Dansları gösterisi sundu. Daha sonra Türkiye Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ve Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşma yaptı.

Öğle yemeğinde Bakan Yıldırım’la bir araya gelen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,  yuvarlak masa toplantısında yaptığı konuşmasında, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında baş döndürücü gelişmeler yaşandığını belirterek, özellikle bilgisayar temelli, bilgi ve iletişim teknolojileri kapsamında değerlendirilebilecek yazılım ve donanımın öneminin gün geçtikçe arttığını kaydetti.

İletişim teknolojisi alanındaki gelişmelerin, bilginin etkin bir şekilde ve hızla iletilmesine olanak sağladığını kaydeden Bakan Kaşif, hizmet sektörünün ekonomik gelişmenin itici gücü haline gelmesiyle en büyük paya sahip olan iletişim alt sektörü, bilgi teknolojileri ile birlikte değerlendirildiğinde, ortaya muazzam sonuçlar çıktığının görüldüğünü dile getirdi.

İletişim sektörüne yapılan yatırımların ulusal ekonomilerin gelişme boyutunu ve ekonomideki tüm sektörleri etkileyecek nitelikte olduğunu kaydeden Bakan Kaşif, bilgi ve iletişim teknolojilerine yapılan yatırımların getirisinin yüksek olduğunu fark eden ülkelerin ekonomi ve kalkınma politikalarında öncelikli sıraya iletişim sektörünü aldıklarının altını çizdi.
Kaşif, son 20 yılda, bilgi ve iletişim sektöründe yer alan firmaların çok hızlı bir şekilde yükseldiği ve ülke ekonomisinde çok büyük paylara sahip olduğunun, rahatlıkla görülebildiğini dile getirdi.

Bakan Kaşif, bilgi ve iletişim teknolojilerinin, gerek sosyal, gerekse iş hayatı için, vazgeçilmez bir kavram haline geldiğini belirterek, “bir ülkenin, diğer ülkeler üzerinde etkisi, yalnızca teknolojik anlamdaki gücüyle değil, teknolojinin beraberinde, ekonomik anlamda da güçlü olmasına bağlıdır” dedi.

Bakan Kaşif, iletişim çağında,  ülkelerin büyüme, rekabet etme, istihdam sağlama, dünya ekonomisinde pay sahibi olmalarının, iletişim ve teknoloji alanında sahip oldukları üstünlüğe bağlı olduğunun altını çizdi.

Avrupa Birliği tarafından başlatılan, “Bilgi Toplumuna Dönüş” çalışmaları ve dünyada iletişim teknolojilerin öneminin, her geçen gün arttığını kaydeden Kaşif, iletişim çağında, bilgi ve hizmet ürünlerinin önem kazanarak, maddi üretimin, yerini düşünce üretimine bıraktığını belirtti.

Kaşif, KKTC'nin gelişimini ve değişimini gerçekleştirmesi, daha güçlü ve büyüyen bir ekonominin oluşması, daha yüksek istihdam oranına ulaşılması, daha kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerinin sunulabilmesi için bilgi ve iletişim teknolojilerinin çok önemli fırsatlar sunduğunu kaydetti.
KKTC’nin bilgi ve iletişim sektörünün, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon komponentlerini, kendi kaynaklarıyla ve ülke sınırları içinde üretebilecek insan kaynağının olduğu inancını dile getiren Bakan Kaşif, çok hızlı ve planlı hareket etmek gerektiğini belirtti.

Devletin düzenleyici ve destekleyici rolünün, önemli ve yönlendirici olduğunu belirten Bakan Kaşif, “bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı kadar, üretimine yönelik çabaların, ülkemizin özellikle bugünlerde, ihtiyacı olan işgücü kazanımını ve kalkınmayı destekleyeceği kanaatindeyim” dedi.

Bakan Kaşif, iletişim teknolojileri konusunda  inovasyon ve araştırma/geliştirme çalışmalarına gereken önemin verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Kaşif, Şuraya katılan ülkelerin güçlü desteğinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iletişim teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda güçlü bir işbirliği temelinin atılmasına vesile olacağı inancını dile getirdi.
Bakan Kaşif’e İstanbul’daki temaslarında Müsteşarı Suat Yeldener, Bakanlık Müdürü Hasan Arkol, Limanlar Dairesi Müdürü Serdar Canaltay eşlik ediyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.