1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KAŞİF, KKTC ŞOFÖR OKULLARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ
KAŞİF, KKTC ŞOFÖR OKULLARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

KAŞİF, KKTC ŞOFÖR OKULLARI BİRLİĞİ’Nİ KABUL ETTİ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, KKTC Şoför Okulları Birliği’ni kabul etti.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, KKTC Şoför Okulları Birliği’ni kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan Kaşif, şoför okullarının trafikte kazaların olmaması için çalıştığını bu sebeple çok önemli mercilerden biri olduğunu söyledi. “ Eğitim ne kadar çoksa kazalar o kadar azdır” diyen Kaşif, trafik eğitiminin çocuk yaşlardan, ilk öğretimden başlamasının gereğine işaret etti. 

Kaşif, trafik eğitiminin sadece karayollarında değil aynı zamanda yayaların bulunduğu kaldırımlarda da yerini alması gerektiğini söyledi.  Bakan Kaşif şoför okullarının artık bir trafik eğitim sahasına ihtiyacı olduğunu, bunu da Kıbrıs Türk Şoför Okulları Birliği ile çalışarak yapacaklarını ifade etti.

Kaşif, yollardaki geliştirme, güvenlik artışı ve ışıklandırma çalışmalarının sürdüğünü de söyledi. Kuzey Kıbrıs için biz Bakanlık olarak tüm üzerimize düşen görevi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

TİLKİ

Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki’de, “sektörümüzde yaşanan sıkıntılarımızı dile getirerek önümüzdeki günlerde iş birliğinde bulunmayı ve birlikte hareket ederek sektördeki sıkıntıların çalışılarak çözüleceğine olan inancımızı aktarmak için bu ziyareti gerçekleştirdik” dedi. 

Yıllardır trafiğin ve şoför okullarının Maliye Bakanlığı’na bağlı bulunduğunu ve bir arpa boyu yol kat etmediklerini söyleyen Tilki, bu bakanlığın şoför okullarını sadece vergi olarak gördüğünü, sıkıntılarının hiçbirine çözüm üretilmediğini, ehliyet sistemi ve şoför okullarının yönetmelikleri ile ilgili yapılması gereken çok yasa  ve tüzük bulunduğunu ancak trafikten anlayan bir birimin olmamasından dolayı birçok sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. 

Trafik ile ilgili yasanın ivedilikle yürürlüğe konularak trafikteki tüm birimlerin Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmasını beklediklerini söyleyen Tilki, trafikteki karmaşıklığın, çok sesliliğin biran önce çözülüp sonuca ulaşmasını istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.