1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KÂŞİF TÜRKİYE ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANI LÜTFÜ ELVAN’LA GÖRÜŞTÜ
KÂŞİF TÜRKİYE ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANI LÜTFÜ ELVAN’LA GÖRÜŞTÜ

KÂŞİF TÜRKİYE ULAŞTIRMA VE DENİZCİLİK BAKANI LÜTFÜ ELVAN’LA GÖRÜŞTÜ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Ankara temaslarına Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'la görüşerek başladı.

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Ankara temaslarına Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan'la görüşerek başladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Bakan Elvan, yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetinin öncelikli hedeflerinden birinin KKTC bayrağının dalgalanacağı bir havayolu şirketi kurmak olduğunu düşündüğünü belirterek sivil havacılık alanında dünyada hayranlık uyandıran Türkiye'nin bu anlamda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Elvan, KKTC’nin yaşamakta olduğu  karayolu atılımlarının kendilerini memnun ettiğini ve yapılan altyapı yatırımlarının KKTC’nin kalkınmasında önemli katkılar sağladığını düşündüklerini söyledi.

Bakan Lütfü Elvan, KKTC’nin istikrarlı ve sürdürülebilir bir ekonomi olması ve büyüme kaydedebilmesi için her zaman gereken desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kâşif de konuşmasında işbirliklerinin derinleşerek devam edeceğini, “TC’de ne varsa KKTC’de de olacak” mantığı ile hareket edilmesinden mutlu olduklarını dile getirdi.

Amaçlarının KKTC’yi güçlendirmek olduğunu söyle yen Kaşif, havalimanının inşaatına başlanması ve tesliminin ilk hedefleri olduğunu, Telekomünikasyon Dairesi altyapısını güçlendirme çalışmalarına başladıklarını, yeni havayolu için de komitelerin kurulma aşamasında olduğunu ve bunun hükümet programında da bulunduğunu vurguladı.

TC ile işbirliği içinde olmaktan kendilerini güçlü hissettiklerini bu çalışmalar kapsamında Kıbrıs Türk halkının kazanacağını,  el ele verip birlikte hareket edeceklerini söyleyen Kaşif, ayrıca, Bakan Lütfü Elvan’ı KKTC’ye davet etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.