1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASİS VE HIZ KAMERASI İSTENDİ
KASİS VE HIZ KAMERASI İSTENDİ

KASİS VE HIZ KAMERASI İSTENDİ

Alsancak Belediyesi önünde toplanan kalabalık, pankartlar taşıyıp, düdük çalarak sıklıkla kaza yapılan yere yürüdü

A+A-

Alsancak’ta 14 Ağustos 2013 tarihinde meydana gelen trafik kazasında aşırı sürat ve dikkatsiz sürüş nedeniyle kaza yaparak hayatını kaybeden Engin Kılıç’ın kaza yaptığı yerde dün eylem düzenlendi. 
   Alsancak Belediyesi önünde toplanan kalabalık, pankartlar taşıyıp, düdük çalarak sürekli kaza yapılan yere yürüdü.
   Engin Kılıç’ın dayısı Sami Güneş ve kuzeni Gizem Kurum’un birer konuşma yaptığı eylemde, sivil toplum örgütleri temsilcileri de yer aldı.
   Konuşmalarda Alsancak’ın girişinden başlayıp, Lapta’ya uzanan yol üzerine hız tespit kamerası konulması ve kasis yapılması istendi.
   Ölümlü trafik kazaları nedeniyle düzenlenen eyleme, 26 Haziran 2013 tarihinde Yeniboğaziçi’nde meydana gelen kazada ağır yaralandıktan bir süre sonra yaşamını yitiren polis memuru Ahmet Gözügüzel’in yakınları da katıldı.
   Eylemde, “Trafikte bizde varız”, “Analar artık ağlamasın”, “Ceza ödememek için değil, yaşamak için kurallara uyalım”, “Her bölgede kasis var, Alsancak’ta niye yok”, “Trafik cezaları artırılsın”, “Kasis istiyoruz”, “Yetkililer sesimizi duysun”, “Ambulanslarda doktor bulundurulsun”, “Trafik canavarı olmayın”, “Hızını azalt, ömrünü uzat” şeklinde pankartlar taşındı.

Okulun önünde tedbir alınsın
   Kazanın meydana geldiği yerde Engin Kılıç anısına şiir okuyan Betül Öztürker, herkesi duygulandırdı. 
   Engin Kılıç’ın dayısı Sami Güneş, “Gençliğin verdiği hız tutkusu, yeğenimin sonunu getirdi” dedi. Güneş, gençlerin alkollü ve hızlı bir şekilde araç kullanmamasını istedi. 
   Alsancak İlkokulu önünde 2 çocuğa araba çarptığına ve birinin ayağının sakat kaldığına dikkat çeken Güneş, Alsancak Anayolu’na mutlaka kasis yapılmasını veya hız tespit kamerası konulması gerektiğini vurguladı. Güneş, ayrıca okulların giriş ve çıkış saatlerinde bölgede trafik polisi bulundurulmasını da talep etti.
   Engin Kılıç’ın kuzeni Gizem Kuru konuşmasında, acil durumlarda ambulanslarda mutlaka doktor bulundurulmasına dikkat çekti. Kuru, ağır yaralıların Girne Akçiçek Hastanesi yerine, vakit kaybetmeden Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne gönderilmesi gerektiğini savundu.
   Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, devletin asli görevlerinden birinin vatandaşlarının yoldaki can güvenliğini korumak olduğuna işaret ederek, yeni kurulan hükümetten trafik kazalarının önlenmesi için tedbir almasını istediklerini kaydetti.

Eğitim küçük yaşta başlamalı
   Trafikte Kazasız Yaşam Derneği adına konuşma yapan Hüseyin Sevay, trafik konusunda bilimsel olarak çalışma yapılması gerektiğini savundu. Sevay, kazaların eğitimsizlikten, denetimsizlikten ve mühendislik hatalarından kaynaklandığını belirterek, kazaları sadece sürücü hatasına bağlamanın yanlış olduğunu vurguladı.   Sevay, trafik kazalarını önlemek için Kıbrıs’ta donanımlı insanların bulunduğunu aktardı.
   Trafikte Kazasız Yaşam Derneği üyesi Taner Aksu da, trafikten sorumlu olan kişilerin eylem düzenlenen yerde bulunmamasını eleştirdi. Aksu, trafikte farkındalık yaratılması için ne kadar canın daha yitirileceğine işaret ederek, “Devlet bizi korumazsa, biz kendimizi koruyalım” dedi.
   Şoför Okulları Birliği Başkanı Barış Tilki, artan araç sayısıyla paralel olarak yolların da planlı bir şekilde geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Tilki, trafik eğitiminin küçük yaşlarda okullarda verilmesi gerektiğini savunarak, şoför okulları olarak bu konuda katkı koymaya hazır olduklarını kaydetti.
   Yeniboğaziçi’nde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Gözügüzel’in kız kardeşi Duran Gözügüzel ise kendi başlarına gelen felaketin herkesin başına gelebileceğine değinerek, trafikte herkesi daha duyarlı olmaya ve kurallara uymaya davet etti. 
   Gözügüzel, trafik cezalarının alanında uzman kişiler tarafından yeniden düzenlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

KIBRIS

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.