1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASULİDİS KAYIPLAR KONUSUNDA TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRDİ
KASULİDİS KAYIPLAR KONUSUNDA TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRDİ

KASULİDİS KAYIPLAR KONUSUNDA TÜRKİYE’Yİ ELEŞTİRDİ

Kasulidis, Kayıp Şahıslar Komitesinin çalışmalarının, Türkiye’yi, kayıpların akıbetinin belirlenmesi için etkin bir araştırma yapılmasına ilişkin, uluslar arası hukuk temelindeki sorumluluğundan kurtarmadığını ileri sürdü.

A+A-

Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Kayıp Şahıslar Komitesinin çalışmalarının, Türkiye’yi, kayıpların akıbetinin belirlenmesi için etkin bir araştırma yapılmasına ilişkin, uluslar arası hukuk temelindeki sorumluluğundan kurtarmadığını ileri sürdü.

Alithia gazetesinde yer alan habere göre Kasulidis, hükümetin amacının, her kayıp kişinin akıbetinin somut kanıtlar temelinde belirlenmesi olduğunu da söyledi.

Gazeteye göre, “Tüm Kıbrıs Beyan Edilmemiş Esirler ve Kayıp Yakınları Örgütünün” “Türkiye: Çocuklarımızı İstiyoruz” başlıklı sunumunun dün Güney Lefkoşa’da gerçekleştirilen tanıtımında konuşan Kasulidis, Türkiye’nin, Kayıp Şahıslar Komitesi’ne askeri bölgelerde de kazı yapma izni verilmesi için, Ordunun arşiv ve raporlarına ulaşılmasına müsaade etme yükümlülüğü olduğunu iddialarına ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.