1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KASULİDİS VE LAKKOTRİPİS AB ENERJİ KOMİSERİNİ BİLGİLENDİRDİ
KASULİDİS VE LAKKOTRİPİS AB ENERJİ KOMİSERİNİ BİLGİLENDİRDİ

KASULİDİS VE LAKKOTRİPİS AB ENERJİ KOMİSERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Kasulidis ve Lakkotripis AB enerji komiserini bilgilendirdi.

A+A-

Brüksel’de bulunan Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in, geçtiğimiz salı akşamı, AB’nin Enerji Konularından Sorumlu Komiseri Günther Oettinger'i Rum hükümetinin doğal gazın kullanımına ilişkin planlaması hakkında bilgilendirdiği haber verildi.

Alithia gazetesi, Rum Bakanların Enerji Komiseri Oettinger’i, tek yanlı olarak ilan edilen sözde Rum MEB’i içerisinde faaliyet göstermekte olan şirketlerin gelecekte yapacakları araştırma sondajlarıyla ilgili gelişmeler, Rum kesiminin Avrupa’nın alternatif enerji ikmal kaynağına dönüşme olasılıkları aynı zamanda doğal gazın işletilmesi ve bunun Vasiliko’da inşa edilmesi beklenen sıvılaştırma terminaliyle (bölgedeki jeopolitik gelişmelerle bağlantılı olarak) ihraç edilmesiyle ilgili planlamaları hakkında bilgilendirdiğini izah etti.

Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in, Güney Kıbrıs’ın Mısır, İsrail ve Lübnan’la muhafaza ettiği mükemmel ilişkilere, aynı zamanda Rum kesiminin Doğu Akdeniz enerji koridorunun uygulanmasındaki bağlantı noktasını oluşturma yönündeki niyetine atıfta bulunduğunu da yazan gazete, Enerji Bakanı Lakkotripis’in ise, Rum kesiminin önceliğinin, doğal gaz sıvılaştırma tesisi inşa edilmesi olduğunu söylediğini iletti.

Görüşmede, AB’nin, özellikle Doğu Akdeniz bölgesinde bulunan hidrokarbon yataklarının işletilmesinin, AB’nin enerji ikmali güvenliğinin güçlendirilmesi açısından oynayabileceği rolün kabul edildiğini de belirten gazete, tarafların, enerji konularıyla ilgili programlarının çağdaş hale getirilmesi için diyalog kurulmasında anlaştıklarını belirtti.

Gazeteye göre taraflar, Rum kesiminin planlamalarının, AB’nin enerji arzının güvenliğinin güçlendirilmesine ilişkin stratejik isteğiyle tam anlamıyla uyumlu olduğunu da kabul ettiler.

Simerini gazetesinin haberine göre ise, Brüksel’deki görüşmeye değinen Lakkotripis, Avrupa Komisyonu’nun özellikle Rum kesiminin hidrokarbon rezervlerine olan ilgisine işaret etti.

Gazeteye göre Lakkotripis, enerji planlamalarının çağdaşlaştırılması için Rum kesimi ile AB arasında diyalog kurulacağını da sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.