1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KATİL ARAMIZDA OLABİLİR
KATİL ARAMIZDA OLABİLİR

KATİL ARAMIZDA OLABİLİR

Katil aramızda olabilir

A+A-

Kıbrıs Rum Polisi, Ayia Napa’daki silahlı saldırıyı gerçekleştiren 48 yaşındaki Arnavutluk vatandaşı Burelli'nin KKTC’den Güney’e geçtiğine inanıyor
 
Güney Kıbrıs'ta polis, geçtiğimiz hafta Ayia Napa'da dört kişiyi vurarak öldüren 48 yaşındaki Arnavutluklu Aleks Burelli'yi arıyor. Kıbrıs Rum kaynaklarına göre, Burelli, mayıs'ta KKTC üzerinden Ada'ya geldi ve Güney’e geçti. Şu anda nerede olduğu, yine KKTC'ye geçip buradan ülkesine dönüp dönmediği ise araştırılıyor.

Polis, Güney Kıbrıs'ta hâlâ gündemden düşmeyen dörtlü cinayet sırasında yaralandığı düşünülen Burelli'nin üçüncü bir şahsın kullandığı çalıntı arabayla olay yerinden kaçtığına inanıyor.

Ayia Napa'da geçtiğimiz perşembe günü iş insanı Phanos Kalopsidiotis, 46 yaşındaki polis memuru Elias Hadjiefthymiou, polis memurunun 39 yaşındaki karısı Skevi ve Burelli ile birlikte iş adamını öldürmeye gelen bir kişi yaşamını yitirmişti.

Olayda kullanılan araç, daha sonra içerisinde, cinayette kullanıldığı tahmin edilen Kalaşnikof marka silahla birlikte Ayia Napa'da yanmış olarak bulunmuştu.

Burelli, Yunanistan'da da 2013 yılında bir polis memurunun ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle bir yıl hapis yattı. 2006 yılında bir kilo kokain ile yakalandı. 14 yıl hapis cezası aldı ancak 2009'da serbest bırakıldı.

Kıbrıs Rum Polisi, Burelli'nin, Ayia Napa'daki silahlı saldırı olayında ölen 41 yaşındaki öteki Arnavutluk vatandaşı ile birlikte mayıs ayında Kuzey Kıbrıs'a geldiklerini ve oradan Güney’e geçtiklerini düşünüyor.

Burelli'nin, 23 Haziran 2012 tarihinde de Kalopsidiotis'i öldürmek istediği, o saldırıda işadamının korumalarının öldüğü belirtiliyor. Burelli'nin 20 Haziran 2014'te, Kalopsidiotis'in babası Yiannos'u da vurarak öldürdüğü tahmin ediliyor.

Bazı kaynaklar tüm bu olayların, Yunan, Arnavut ve Kıbrıslı Rum mafyaları arasındaki hesaplaşmalar olduğunu belirtiyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.