1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KATİL GERİ DÖNDÜ!
KATİL GERİ DÖNDÜ!

KATİL GERİ DÖNDÜ!

Katil geri döndü!

A+A-

Rant Döviz Bürosu sahibi Mustafa Tanıl’ı öldürmekten, Yassir Fattehraman Amir ile birlikte müebbet hapse mahkum olan ve 2009 yılında sınır dışı edilen Muhammed Rafat Elawa, önceki gün Beyarmudu Camii’nde yakalandı.
 
Emine UYSAL

Kamuoyunun belleğinde ‘Rant Döviz Bürosu cinayeti’ olarak yer eden cinayetin faillerinden biri olan Mısırlı Muhammed Rafad Mahmoud Abdelgalil Elawa, önceki gün kaçak olarak KKTC’ye giriş yaptı.

Lefkoşa’da 29 Mayıs 2001 tarihinde Rant Döviz Bürosu sahibi Mustafa Tanıl’ı boğazını keserek öldürmekten 4 Mart 2002 tarihinde Yassir F. Amir ile birlikte müebbet hapse mahkum olan ve 2009 yılında sınır dışı edilen Mısırlı Muhammed Rafat Elawa, önceki gün askeri yasak bölgeden kaçak olarak KKTC’ye girdi ve Beyarmudu Camisi’nde yakalandı. Elawa ile birlikte gelen kişi ise kayıplara karıştı.

Muhammed Elawa ve Yassir Amir, taammüden adam öldürmekten müebbet hapse mahkum olduğu dönemde, yürürlükteki yasa, müebbet cezasını 20 yıl olarak baz alıyor, üçte birlik normal, üçte birlikte iyi hal indirimi uygulandığı için, müebbete mahkum olan kişi 8 yıl 1 ay hapis yattıktan sonra tahliye ediliyordu. Elawa ve Amir de cezalarını çektikten sonra 2009 yılında sınır dışı edilmişlerdi.

Birinci dereceden askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye dönen Elawa, dün mahkemeye çıkarılarak hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi. Elawa’nın yargılanmasına 15 gün sonra başlanacak.

Mahkemede söz alan zanlı Elawa, "Askeri bölgeyi ihlal etmedim. Güneyde iki yıldır ezan sesi duymazdım. Sınır ihlali niyetim yoktu. Sağlığım iyi değil. Açık kalp ameliyatı oldum. Eşim Kıbrıslı. Teminatla serbest kalmak istiyorum. Yasak bölge olduğunu belirten bir tabela yoktu" dedi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Musa Avcıoğlu’nun baktığı davada, savcı yardımcısı Atilla Ener Etkin, Dörtyol Polis Karakolu’nda görev yapan Müfettiş Muavini Hüseyin Özer’i tanık olarak dinletti.

Polis: Camide suçüstü yakalandı

Mahkemede yeminli şahadet veren Özer, 26 Temmuz 2016’da Beyarmudu’nda, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde sakin zanlı Muhamed Rafad Mahmoud Abdelgalil Elawa’nın beraberindeki bir erkek şahısla askeri yasak bölgeden gizlice, yetkili makamdan izin almadan giriş yapıp, Beyarmudu Camisi avlusuna girdiğini ve suçüstü tutuklandığını anlattı.

Yanındaki erkek şahsın kaçtığını ve arandığını belirten Özer, Muhamed Rafad Mahmoud Abdelgalil Elawa’nın 19 Haziran 2009 tarihinde KKTC’den ihraç edildiğini kaydetti.

Özer, ülkeye girişi yasak olan ve güneyde yaşayan Mısırlı zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Savcı yardımcısı Atilla Enver Etkin, hakkında ihraç emri olan zanlının, yasal olmayan yolla adaya giriş yaptığına dikkat çekip, zanlının cezaevine gönderilmesini talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlının 15 günü aşmayan süreyle Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.