1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Katile İstenen Ceza Belli Oldu!
Katile İstenen Ceza Belli Oldu!

Katile İstenen Ceza Belli Oldu!

Beki İkala’yı öldüren sanığa...

A+A-

"Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli’yi öldüren Sinem Koç hakkında mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, “Tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

“Melekler ile Yaşamak” adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala Erikli 16 Aralık 2016 tarihinde ofisinin bulunduğu apartmanın girişinde vurularak öldürülmüştü. Cinayetin ardından kaçan şüpheli 31 yaşındaki Sinem Koç ertesi gün silahla birlikte aracında yakalanmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Sinem Koç hakkında duruşma savcısı mütalaasını açıkladı.

“KİTAPLARINDAN OLUMSUZ ETKİLENDİĞİ İÇİN ÖLDÜRME PLANI YAPTI”

Mütalaada maktül Beki İkela Erikli'nin, “Meleklerle Yaşamak” isimli kitabın yazarı olduğu ve, “Meleklerle iletişim kurma” adı altında tanıtımlarda bulunduğu, seminerler düzenlediği, özellikle kadınlardan oluşan takipçilerinin olduğu, sanık Sinem Koç'un da söz konusu kitapları okuduğu, seminerlere katıldığı ve bunlardan olumsuz etkilendiği için yazarı öldürme planı yaptığı anlatıldı.

“ARKASINDAN YAKLAŞTI PEŞ PEŞE ATEŞ ETTİ”

Mütalaada sanık Sinem koç'un İkela'yı nasıl öldürdüğü de anlatıldı. Buna göre, sanık Koç'un yazarın ofisinin bulunduğu Beyoğlu'ndaki Saadet Apartmanı önüne geldiği, yukarı çıkmak için asansör beklerken merdiven boşluğuna saklandığı ve maktüle arkasından yaklaşarak yakın mesafeden sırtına bir el ateş ettiği, yere düştükten sonra da peş peşe ateş etmeye devam ettiği kaydedildi.

ANNESİ İHBAR ETTİ

Koç'un annesi Pervin Asmaz'ın ihbarı üzerine yakalandığı belirtilen mütalaada, silahın da Koç'a ait araçta bulunduğu belirlendiği ifade edildi.

SAVCI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Adli Tıp Kurumu'ndan alınan rapora göre, Koç'un ceza ehliyetinin tam olduğunun tespit edildiğine yer verilen mütalaada, sanığın üzerine atılı suçları açıklandığı şekilde işlediği belirtilerek, sanığın, “Tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Mütalaada ayrıca, “Ruhsatsız silah taşımak” suçundan da, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.