1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “KATILIM ORANI BENİ ÇOK MUTLU ETMEDİ... BİRAZ DAHA YÜKSEK OLMALIYDI”
“KATILIM ORANI BENİ ÇOK MUTLU ETMEDİ... BİRAZ DAHA YÜKSEK OLMALIYDI”

“KATILIM ORANI BENİ ÇOK MUTLU ETMEDİ... BİRAZ DAHA YÜKSEK OLMALIYDI”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Nevvar Nolan, gece yarısı itibarıyla YSK’ya ulaşan herhangi bir itiraz ve şikayet bulunmadığını söyledi.

A+A-

“GECE YARISI İTİBARIYLA YSK’YA ULAŞAN ŞİKAYET VE İTİRAZ YOK”

“KATILIM ORANI BENİ ÇOK MUTLU ETMEDİ... BİRAZ DAHA YÜKSEK OLMALIYDI”

“SEÇİM VE HALKOYLAMASI YASASI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Nevvar Nolan, gece yarısı itibarıyla YSK’ya ulaşan herhangi bir itiraz ve şikayet bulunmadığını söyledi. Nolan, seçmenin sandık başında sözünü söylediğini, sandıktan çıkan iradenin de kamuoyuna duyurulduğunu ifade ederek seçim sonuçlarının ülkeye hayırlı olmasın diledi.

Nolan, Kanal Sim’de telefonla katıldığı canlı yayında, ufak tefek olaylar haricinde seçimin olaysız geçtiğini söyledi.

“İSİMLER 3 SAAT İÇİNDE BÜYÜK ÖLÇÜDE NETLEŞİR”

3 saat içinde seçim sonuçlarının büyük ölçüde netleşeceğini ve seçilen isimlerin de belli olacağını kaydeden Nevvar Nolan, hem Anayasa’nın, hem de Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın seçmene Meclis’te yer alacak 50 kişinin belirlenmesinde söz hakkı tanıdığını, bu hakkın kullanılması gerektiğini belirtti.

“KATILIM ORANI BENİ ÇOK MUTLU ETMEDİ... YUKARI ÇEKMEK SİYASİLERİN ELİNDE”

YSK Başkanı Nolan, seçime katılım oranının kendisini çok mutlu etmediğini ifade ederek, bu rakamın biraz daha yukarı çıkması gerektiğini, yüzde 69’luk oranın düşük olduğunu söyledi ve “Keşke bu demokratik hakkımızı kullansaydık” dedi.

Seçime katılım oranının düşük kalmasının nedenleri arasında “siyasi yıpranma, yurttaşların bıkkınlığı, umutlarını yitirmesi” olabileceğini belirten Nolan, “Bu oranı yukarı çekmek siyasilerin elinde. Siyasiler daha iyi tablo çizerse katılım artar” diye konuştu.

YSK Başkanı Nolan, kuralların çok fazla çiğnenmediği, herkesin birbirinin hakkına saygılı olduğu bir seçim yaşandığını belirtti.

“37 YIL ÖNCE YAPILAN YASA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ”

Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 1976’da yürürlüğe girdiğine işaret eden Nevvar Nolan, 37 yıl öncenin koşullarına göre yapılan yasanın bugün çok değişen teknoloji ve günlük yaşama göre gözden geçirilmesi, birçok maddesinde tadilat yapılması gerektiğini söyledi.

Nolan, saat 00.30 itibarıyla YSK’ya gelen itiraz bulunmadığını, prosedür gereği sandık kurullarına yapılan itirazların ilçe seçim kurullarına gittiğini, orada çözülemezse YSK’ya aktarıldığını anlattı.

Nolan, “Bugün seçmen sandık başında söylediğini söylemiştir. Sandıktan çıkan iradeyi de basın aracılığıyla kamuoyuna duyurduk. Ülkeye hayırlı olmasını dileriz” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.