1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. KATILIM ORANI KORKUTUYOR
KATILIM ORANI KORKUTUYOR

KATILIM ORANI KORKUTUYOR

Güney Kıbrıs’ta da yapılacak olan ;

A+A-

Avrupa Parlamentosu üyelikleri için 25 Mayıs’ta Güney Kıbrıs’ta da yapılacak olan seçimlere yönelik katılım oranının düşündürücü olduğu belirtildi.

Haravgi gazetesi, Rum Yüksek Seçim Kurulu’nun, kayıt olmaları için yeni seçmenlere gönderdiği 18 bin mektuba, sadece 700 kişinin yanıt verdiğini yazdı.

Yeni Seçmenlerin son kayıt tarihinin 2 Nisan olduğunu anımsatan gazete, Rum Yüksek Seçim Kurulu yetkilisi D.Dimitriu’nun tahminlerine dayanarak, Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılmayacak olanların, katılacak olanlardan çok daha fazla olacağını belirtti.

Güney Kıbrıs’ta Avrupa Parlamentosu üyelikleri için yapılan bir önceki seçimlere yönelik katılımın yüzde 59.4, Avrupa genelinde ise yüzde 43 olduğunu anımsatan gazete, seçmenlerin, seçmen kütüklerine otomatik kaydına ilişkin yasa tasarısının da hala askıda olduğunu yazdı.

Gazete, Rum Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine dayanarak, yeni seçmenlere gönderilen 2 bin mektubun adres değişikliği nedeniyle geri döndüğünü, mektup alan  yaklaşık 16 bin kişinin ise kayıt işlemlerine ilgi göstermediğini belirtti.

Güney Kıbrıs’ta yaşayan 7 bin 500 AB vatandaşına, seçmenlik kaydı için mektup gönderildiğini; şu ana kadar bunlardan sadece 140’ının yanıt verdiğini belirten gazete, seçmen kütüğüne şu anda 541 bin 222 kişinin kayıtlı olduğunu, otomatik kayıt ile birlikte bu rakamın 650 bine çıkacağını yazdı.

Habere göre, otomatik kayda ilişkin yasanın geçmesi durumunda seçmen kütüğüne 95 bin Kıbrıslı Türk daha eklenecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.